Jocurile Olimpice Sabrina Ionescu merge la JO2024, dar nu pentru România. A fost selecţionată de SUA la baschet

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Baschetbalista Sabrina Ionescu va merge la Jocurile Olimpice cu naţionala de baschet feminin a Statelor Unite ale Americii. 



Jucătoarea de origine română Sabrina Ionescu, componentă a echipei New York Liberty, a fost selecţionată în naţionala feminină de baschet a Statelor Unite pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Pentru Ionescu, campioană mondială în 2022, aceasta va fi prima ediţie a Jocurilor Olimpice din carieră.

Caitlin Clark, noul star al baschetului feminin american, nu a fost selecţionată pentru JO 2024, ceea ce a suscitat dezbateri şi critici în mass media şi reţelele de socializare, scrie AFP.

Caitlin Clark, 22 ani, considerată una dintre cele mai bune jucătoare din toate timpurile la nivel universitar, a fost prim alegere la draftul WNBA din aprilie 2024 de către Indiana Fever, pentru care a disputat până acum 13 meciuri şi are o medie de 16,3 puncte pe meci, scrie Agerpres.

Sincer, nu sunt decepţionată. Asta îmi dă un motiv să muncesc, este un vis. Sper că într-o zi aş putea participa, că aş putea fi acolo peste patru ani, a declarat Clark. Cu precizia aruncărilor de la distanţă şi a tehnicii sale, ea a devenit cea mai bună marcatoare din istoria campionatului universitar (NCAA), dar s-a acomodat mai dificil cu rigorile WNBA.

Federaţia a explicat că jucătoarea nu are suficientă experienţă pentru a juca la JO şi a preferat un grup de zece jucătoare care au în palmares 15 medalii de aur olimpice, 18 titluri mondiale şi 55 selecţii în All-Star WNBA.

Liderul echipei Statelor Unite este Diana Taurasi, 42 ani, care va participa la a şasea ei olimpiadă.

Am selecţionat o echipă care, suntem convinşi, va reprezenta ţara noastră la cel mai înalt nivel la Paris, a declarat Jennifer Rizzotti, preşedinta comitetului echipei naţionale feminine.

Echipa feminină de baschet a SUA a câştigat ultimele şapte titluri olimpice consecutive, dintr-un total de nouă, iar la Mondiale are 11 titluri, dintre care ultimele patru consecutive.

Din lot face parte şi Brittney Griner (Mercury), care a trecut peste perioada foarte dificilă din viaţa sa în care a fost încarcerată mai multe luni în Rusia.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel