Jocurile Olimpice Șansele Simonei Halep de a ajunge la JO 2024 cresc! Sportiva a solicitat o derogare

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Românca poate ajunge să joace la Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară, Federația Română de Tenis confirmând solicitarea privind o derogare a sportivei noastre.



Halep face tot ce poate pentru a-și îndeplini visul olimpic

Simona Halep a completat un formular pentru a participa la Jocurile Olimpice din această vară. Cu toate că nici clasamentul, dar nici ultimele rezultate din circuit nu îi pot asigura participarea la Olimpiadă, românca, alături de Federația de Tenis din România, încearcă orice variantă pentru a putea să ajungă la Paris. 

Prezența la această competiție a fost unul dintre cele mai importante obiective anunțate de Simona Halep, după ce suspendarea pentru dopaj i-a fost ridicată, în luna martie.

Sportiva a revenit în competiția oficială luna trecută, jucând primul meci după un an și jumătate de pauză împotriva spaniolei Paula Badosa. Aceasta a fost învinsă, în trei seturi, în primul tur la Miami Open, dar a continuat antrenamentele pentru a reveni mai pregătită în competiții. Cu toate acestea, anumite dureri la umărul drept au determinat-o pe „Simo” să nu ia parte la competiția Billie Jean King Cup, dar nici la turneele WTA din ultimele săptămâni. 

Șansele ca Simona Halep să fie prezentă la Jocurile Olimpice, luând în calcul poziția din clasamentul WTA, sunt minime. Așadar, campioana încearcă, cu orice preț, să ajungă la Paris, completând o cerere de derogare pentru a obține participarea. Se pare că aceasta a fost trimisă, conform directorului FRT:

„Simona împreună cu managerul, avocatul și Darren Cahill au completat formularele pentru Jocurile Olimpice de la Paris! M-am ocupat de formular, pentru că Federația Română de Tenis este cea care completează acel formular”, a fost anunțul făcut la TVR de Gabriel Moraru, directorul FRT, citat de prosport.ro.

Ultima șansă de participare la Olimpiadă, cel mai probabil, din cariera Simonei

Simona Halep nu a mai participat la o ediție a Jocurilor Olimpice din anul 2012, când a pierdut încă din primul tur. În 2016, Jocurile Olimpice s-au desfășurat în Rio de Janeiro, iar Simona a refuzat să participe, din cauza epidemiei cauzate de virusul Zika. În ceea ce privește ediția trecută, la Tokyo, românca a lipsit din cauza unei accidentări.

Alte jucătoare de tenis din România care ar putea să joace la JO 2024 sunt Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, la simplu, și Monica Niculescu la dublu. În ceea ce o privește pe Irina Begu, oficialul a afirmat că și în cazul acesteia, s-a încercat obținerea unei derogări.

„Irina are clasamentul protejat, undeva la 49 (nr. poziție în clasamentul WTA). Are o prezență cu Polonia, cât de cât, ar fi o derogare.”, a mai precizat oficialul forului de la București.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel