Handbal Şapte wild card-uri disponibile pentru Liga Campionilor la handbal feminin. Două echipe din România au aplicat

Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

Două echipe din România au aplicat pentru un loc în Liga Campionilor la handbal feminin. Federaţia Europeană a anunţat că sunt şapte wild card-uri. 



Nouă echipe au locul asigurat în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor. Acestea sunt Team Esbjerg, Nykobing Falster Handboldklub, Metz, HB Ludwigsburg (fosta Bietigheim), FTC Rail Cargo Hungaria, Buducnost, Vipers Kristiansand, CSM Bucureşti şi Krim Mercator Ljubljana. 

Pentru celelalte şapte locuri disponibile, au aplicat HC Podravka Vegeta, Odense Handbold, Brest, BV Borussia Dortmund, Gyori Audi ETO, DVSC Schaeffler, Storhamar, Sola HK, Rapid Bucureşti şi Gloria Bistriţa. 

Federaţia Europeană anunţă că va analiza solicitările pe 19 iunie, iar decizia va fi validată de Comitetul Executiv al EHF, care se va reuni la Oslo pe 21 iunie. Ulterior, pe 27 iunie, va avea loc tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor. 

Constantin Din, preşedintele FR Handbal, e încrezător că Rapid are şanse mari, dar şi că Bistriţa poate fi primită 

"Sunt câteva solicitări ale unor echipe de upgrade în cupele europene. Astfel, Dinamo a făcut o solicitare de a evolua în Liga Campionilor, a cerut un wild-card. Din punctul meu de vedere are şanse foarte mari să îl primească, eu sunt optimist. Atât Dinamo, cât şi Rapid vor avea wild-card şi vor juca în Liga Campionilor.

Mai mult de atât, chiar şi Bistriţa a solicitat un upgrade pentru a putea evolua în Liga Campionilor. Şi Ungaria a avut trei echipe, tot prin wild-card, sperăm să se obţină aceste wild-card-uri. Este un lucru curajos din punctul meu de vedere pentru că ştim foarte bine, în Liga Campionilor nivelul de exprimare al echipelor este superior faţă de Europa League. E un lucru care pe mine mă bucură şi cred că şi federaţia europeană ar trebui să se bucure, pentru că are solicitări de la cluburile din Europa să participe în cupele europene. Asta înseamnă că sunt competiţii reuşite", a declarat Din, într-o conferinţă de presă.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?