Grand Slam Sascha Zverev, din nou în semifinale, la Roland Garros. Ce adversar va avea germanul

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Alexander Zverev a reușit să încheie partida de miercuri seară în minim de seturi, după ce l-a învins pe australianul Alex de Minaur.



Zverev joacă pentru a treia oară în semifinala de la Roland Garros

Tenismenul german Alexander Zverev, campionul olimpic en titre, s-a calificat în semifinalele turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, învingându-l în trei seturi, 6-4 7-6 (5) 6-4, pe australianul Alex de Minaur, într-o partidă disputată miercuri seară.

Zverev, numărul 4 mondial, a obținut cu această ocazie a 11-a victorie consecutivă în circuit, calificându-se pentru al patrulea an la rând în „careul de ași” al competiției din capitala Franței.

Germanul a venit la Paris cu speranțe îndreptățite la câștigarea trofeului, după succesul său convingător de la Roma, unde și-a trecut în palmares al șaselea trofeu de categoria Masters 1.000.

Zverev s-a impus în fața lui Alex de Minaur (locul 11 ATP) după două ore și 39 de minute de joc, iar în semifinale îl va avea ca adversar pe norvegianul Casper Ruud (7 ATP).

Nordicul a beneficiat de forfait-ul sârbului Novak Djokovic, victima unei leziuni la meniscul drept, în cursul meciului său de luni, câștigat în fața argentinianului Francisco Cerundolo.

Pentru Zverev, înfruntarea cu Ruud va fi cea de-a treia semifinală la Roland Garros, după ce a acces în penultimul act în doi ani consecutiv, respectiv 2021, învins de Stefanos Tsitsipas, scor 6-3 6-3 4-6 4-6 6-3, și 2022, când accidentarea la glezna dreaptă din meciul cu Rafael Nadal l-a determinat să se retragă din meci.

De asemenea, și Casper Ruud joacă în cea de-a treia sa semifinală pe zgura pariziană, după cele din 2022 și 2023. În ambele ediții, norvegianul a ajuns în finala turneului, fiind învins de doi campioni ai „sportului alb”, Rafael Nadal, respectiv Novak Djokovic.

În cealaltă semifinală masculină de la Roland Garros se vor înfrunta reprezentanții noii generații a tenisului mondial: italianul Jannik Sinner, care îl va detrona luni pe Novak Djokovic din fotoliul de lider al clasamentului ATP, și spaniolul Carlos Alcaraz (locul 3 ATP).



Arena de la Roland Garros urmează să găzduiască în această vară și turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice 2024, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?