Tenis Sascha Zverev, nevoit să fie prezent la apelul contra amenzii de 450.000 de euro. Participarea la Roland Garros, în pericol?

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismenul german a fost acuzat de agresiune de către prietena sa, în urmă cu patru ani, primă instanță din Berlin dictându-i o amendă de 450.000 de euro.



Îl oprește pe Zverev participarea în instanță?

Apelul tenismenului german Alexander Zverev contra amenzii de 450.000 de euro, dictată de o instanță în procesul de agresiune contra fostei sale iubite, va începe pe 31 mai, chiar în timpul turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, unde campionul olimpic en-titre va încerca încă o dată să câștige primul său titlu major în tenis. Competiția din capitala Franței a început, cu faza calificărilor, pe 20 mai, data finalizării fiind 9 iunie.

Tribunalul din Berlin, unde se judecă apelul, a prevăzut zece zile pentru acest proces care se va încheia până pe 19 iulie.

Acuzațiile asupra germanului

În luna mai a anului 2020, o primă instanță din Berlin a dictat o amendă de 450.000 de euro contra lui tenismenului Zverev, fiind acuzat de agresarea prietenei sale, în capitala germană, în urma unei dispute între cei doi. Germanul a contestat decizia, iar instanța a precizat că prezumția de vinovăție rămâne validă până la un verdict final.

Avocații lui Zverev au declarat în octombrie că s-au produs „grave încălcări procedurale„, iar acuzațiile pe care s-a bazat sancțiunea au fost infirmate de o expertiză a unui medic legist.

Germanul nu trebuie să fie prezent la tribunal, dar procesul ar putea umbri campania sa de la Openul Franței, unde va juca duminică, în primul tur, în fața „Regelui zgurii”, Rafael Nadal, scrie Agerpres.

Alexander Zverev a ajuns până în semifinalele acestui turneu, unde a suferit o accidentare gravă la piciorul drept, într-un duel cu același Rafael Nadal. Atunci, germanul a fost nevoit să se retragă din meci și totodată să rateze restul sezonului.

Crezând că nu va mai putea reveni în vârful ierarhiei tenisului mondial, se pare că Sascha și-a regăsit forța să se regrupeze, ocupând locul 4 în lume în acest moment. Mai mult decât atât, el a reușit să cucerească titlul din cadrul competiției ATP Masters 1000 de la Roma, săptămâna trecută. 

CITEȘTE MAI MULT AICI Revenirea lui Alexander Zverev, după accidentarea dificilă de la Roland Garros. A triumfat la Roma

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?