Turnee ATP Sascha Zverev nu vrea să mai audă nicio întrebare despre acuzația de violență domestică. Declarațiile germanului

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Finalistul de la Roland Garros de anul acesta a transmis un mesaj tranșant jurnaliștilor aflați în capitala Franței.



Brenda și Sascha au ajuns la consens

Procesul tenismenului german Alexander Zverev (4 ATP) în care a fost acuzat că și-a agresat fosta parteneră, Brenda Patea, alături de care are și o fetiță, a fost clasat de o instanță din Berlin, în urmă cu două zile, după ce s-a ajuns la un acord ca finalistul de anul acesta de la Roland Garros să plătească o amendă de 200.000 euro.

În urmă cu patru ani, o primă instanță din capitala Germaniei i-a acordat o amendă de 450.000 de euro actualului număr 4 mondial, după ce a fost acuzat de agresiuni asupra prietenei sale. Totuși, Zverev nu a acceptat decizia și a hotărât să o conteste, apelul fiind programat spre judecare pe 31 mai la Berlin, chiar în timpul turneului de Mare Șlem din capitala Franței.

Brenda Patea, fosta parteneră a tenismenului, a acceptat să nu primească vreo sumă de bani, 150.000 de euro din totatul de 200.000 îndreptându-se către trezoreria statului, iar restul de 50.000 de euro va ajunge la organizații non-profit. Parchetul, alături de apărare şi fosta parteneră a lui Zverev au acceptat această modalitate de a încheia procesul. Conform instanţei, ambele părţi au fost de acord să rezolve conflictul pe cale paşnică.

Tribunalul districtual Tiergarten din Berlin a transmis: „S-a ajuns la o înțelegere între pârât și reclamantă. Totuși, această înțelegere nu face parte din acest proces, iar instanța nu face parte din această înțelegere.”

„Nu vreau să mai aud niciodată o altă întrebare despre acest subiect”

Întrebat despre cazul în care a fost acuzat de violență domestică, Zverev a părut extrem de iritat de faptul că jurnaliștii continuă să îi adreseze întrebări despre acest subiect:

„Asta înseamnă abandonarea cazului. Asta este inocența. Nu ar abandona cazul dacă ești vinovat. Nu știu de ce traduceri dispuneți, dar asta înseamnă. S-a terminat. Mergem mai departe. Nu vreau să mai aud niciodată o altă întrebare despre acest subiect.”, a spus Alexander Zverev, după calificarea în finala de la Roland Garros.

Finala de la Roland Garros opune locurile 3 și 4 în lume

Sascha Zverev joacă pentru a doua oară în carieră o finală dintr-un turneu major, avându-l ca adversar pe mai tânărul său adversar, spaniolul Carlos Alcaraz (3 ATP).

Prima și singura finală pe care a mai jucat-o Zverev în cadrul unei competiții de Grand Slam este cea de la US Open 2020, când a fost învins de austriacul Dominic Thiem.

Spre deosebire de german, Carlos Alcaraz a câștigat ambele finale de Mare Șlem în care s-a calificat. La doar 19 ani, spaniolul a reușit să îl învingă pe norvegianul Casper Ruud și să cucerească trofeul de la US Open 2022, ca un an mai târziu, Alcaraz să treacă de sârbul Novak Djokovic, în finala de la Wimbledon 2023.

Ultimul act de la Openul Francez va înregistra cea de-a 10-a înfruntare dintre cei doi tenismeni în circuitul ATP, scor 5-4 pentru german.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee ATP




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?