Fotbal international Scandal cu tente rasiste în fotbalul francez. Christophe Galtier, fostul antrenor al lui PSG, s-a referit la doi fotbalişti drept "King Kong"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

La câteva luni după ce a fost concediat de PSG, Christophe Galtier va fi judecat, pe 15 decembrie, pentru "hărţuirea şi discriminarea fără motive pentru aparţinerea sau neaparţinerea, reală sau presupusă, la un anume grup etnic, naţiune, presupusă rasă sau religie", în perioada petrecută la Nice în sezonul 2021-2022. Totul a plecat de la o dezvăluire a jurnalistului Romain Molina, care a dat detalii despre un e-mail de la Julien Fournier, fostul director sportiv al lui Nice. Potrivit lui Fournier, Galtier ar fi fost supărat că are mai mulţi musulmani în staff-ul său. 

Scandalul a dus la deschiderea unei investigaţii, iar fostul antrenor al lui PSG a fost acuzat de discriminare. Deşi Galtier a negat aceste acuzaţii, şi încă le neagă, mărturiile citate de presa franceză ar putea duce la o condamnare la trei ani de închisoare, dar şi la plata unor compensanţii. 

Potrivit lui Frederic Goria, antrenor secund la Nice, Galtier s-ar fi plâns de transferul lui Bilal Brahimi, algerian, în ianuarie 2022. "Încă un musulman. Nu mai vreau, avem destui", ar fi spus Galtier, conform AS

Acelaşi Goria afirmă că Galtier s-ar fi referit la Atal şi Boudaoui, jucătorii algerieni de la Nice, ca la "cei mai răi. Algerienii sunt cei mai extremişti". În plus, vorbind despre Mickael Nade şi Harold Moukoudi, doi jucători de la St. Etienne, Galtier ar fi spus că sunt "King Kong". 

Sursa citată spune că singura dovadă a acuzaţiilor făcute împotriva lui Galtier este un e-mail trimis de acesta lui Fournier, în care îl notifica că Bilal Brahimi nu va fi inclus în lotul pentru meciul cu Rennes. Fournier a răspuns atunci: "Sper că nu e din cauza Ramadanului". Galtier a spus, într-o declaraţie ulterioară, că nu are probleme cu jucătorii musulmani, şi l-a dat exemplu pe Burak Yilmaz, pe care l-a avut jucător la Lille, când a câştigat campionatul în 2021. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel