Competitii Scandal de dopaj în atletism. Ahmed Abdelwahed a rămas fără medalia de la Campionatele Europene

Data publicării:
Chiara Caldarola, Pexels
Chiara Caldarola, Pexels

Italianul Ahmed Abdelwahed a fost suspendat patru ani, după încălcarea regulilor anti-doping. Atletul italian Ahmed Abdelwahed a fost suspendat timp de patru ani şi deposedat de medalia de argint cucerită la Campionatele Europene din 2022 în proba de 3.000 m obstacole, pentru o încălcare a regulilor antidoping, a anunţat joi Unitatea pentru integritatea atletismului (AIU), citată de Reuters.

Abdelwahed a urcat pe treapta a doua a podiumului la Europenele desfăşurate anul trecut la Munchen, dar proba de urină pe care a furnizat-o a relevat prezenţa melodoniumului, o substanţă aflată pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA).

Sportivul în vârstă de 27 de ani a fost suspendat provizoriu în septembrie anul trecut şi, deşi a declarat că nu a utilizat niciodată meldonium în mod intenţionat, AIU l-a suspendat după ce eşantionul B a confirmat prezenţa substanţei respective.

"Toate rezultatele atletului obţinute la Campionatele Europene din 2022 şi începând cu 19 august 2022 vor fi descalificate, cu toate consecinţele rezultate, inclusiv pierderea oricăror titluri, premii, medalii, puncte şi bani pentru participare", a precizat AIU în decizia sa.

Unitatea pentru integritatea atletismului a adăugat că Abdelwahed poate contesta decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în termen de 30 de zile, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Competitii
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel