Superliga Romaniei Scandal între suporteri şi jandarmerie, înainte de Oţelul - Hermanstadt. Galeria ameninţă că nu intră la meci

Data publicării:
Foto DC Sport
Foto DC Sport

Suporterii celor de la Oţelul Galaţi au intrat într-un scandal cu jandarmii înainte de partida din playout cu Hermanstadt, de pe teren propriu. Peluza Nord a anunţat că nu participă la meciul cu Hermanstadt. 



"PELUZA NORD NU SE VA PREZENTA LA MECIUL CU HERMANNSTADT!

Această decizie vine în semn de protest față de nenumăratele abuzuri ale jandarmeriei române, abuzuri în urma cărora peluza noastră este tot mai slabă numeric, interdicțiile venind pe bandă rulantă la adresele noastre, pe motive inventate de domnii comandanți.

Peluza Nord (sector B) va fi închisă publicului la meciul de mâine.

Invităm toți suporterii sa fie prezenți în tribune și să susțină echipa ca de fiecare dată", au transmis suporterii pe Facebook. 

Jandarmii vin cu replica

"Gruparea de Jandarmi Mobilă "Alexandru cel Bun" Bacău, în baza cadrului dispozițional specific, a integrat măsurile de ordine la toate meciurile susținute de Oțelul Galați în Liga I, pe teren propriu, asigurate cu personal din unitate și din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galați și Poliției municipiului Galați. Pe traseele de afluire și în proximitatea stadionului, la incidența cu sectorul destinat suporterilor echipei ASC Suporter Oțelul Galați, măsurile de ordine au fost asigurate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați.

Pentru asigurarea unui climat optim de securitate în zona arenei sportive și pe traseele de deplasare ale suporterilor prezenți la eveniment, jandarmii și celelalte forțe de ordine angrenate în dispozitivul de ordine publică se asigură că sunt respectate prevederile legale în vigoare în materie.Orice persoană care dorește să participe, ca spectator, în incinta stadionului trebuie să respecte regulile stabilite de organizator, în conformitate cu prevederile legale, așa cum sunt specificate în Capitolul IV - Obligațiile spectatorilor, articolele 18, 19 și 20 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

În cazul suporterilor care doresc să se constituie în galerii, aceștia trebuie să știe că organizatorul, conform Articolului 58, litera r1, din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice a Federației Române de Fotbal,este obligat să permită accesul suporterilor cu steaguri de mari dimensiuni, gigafoane portabile și tobe doar în sectoarele ocupate de către galerii.

Totodată, prin obligațiile prevăzute în art. 10, alin. 2, lit. g din Legea nr. 4 din 2008, organizatorul va asigura "separarea grupurilor de suporteri rivali prin rezervarea de locuri amplasate în sectoare opuse şi direcţionarea accesului la acestea pe trasee separate". Pentru asigurarea defluirii spectatorilor în siguranță și pentru menținerea ordinii publice pe traseele de deplasare ale acestora după încheierea partidei de fotbal, în conformitate cu Articolul 58, punctul 4, litera m, din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice a Federației Române de Fotbal, un grup de suporteri poate fi reţinut în stadion o perioadă determinată, până la defluirea celorlalţi spectatori, dacă forţele de ordine decid astfel, pentru motive de siguranţă.

Vă asigurăm că prioritatea forțelor de ordine este asigurarea condițiilor de siguranță pentru toți participanții la manifestările sportive, precum și a tuturor persoanelor prezente în spațiul public, atât înaintea începerii acestora, cât și după încheierea lor. Recomandăm tuturor celor care doresc să participe ca spectatori în incinta arenelor sportive să respecte prevederile legale în vigoare, precum și îndrumările forțelor de ordine", a precizat pentru Pro Lider FM, Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

Oţelul Galaţi este la un punct în spatele celor de la Hermanstadt în clasamentul playout-ului. Sibienii au 31 de puncte, în timp ce gălăţenii au 30 de puncte. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel