Handbal Scandal uriaş la handbal. Observatorii turneului final de junioare 1 au fost suspendaţi

Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

Este scandal în handbalul românesc, după turneul final de junioare 1 organizat la Galaţi. 



Observatorii turneului au fost suspendaţi de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal, în urma sesizării secretarului general al FRH, Nicolae Andrei Luca. 

Remus Cojocaru, şeful comisiei de observatori, şi Valentin Ursu, au primit opt, respectiv şapte etape de suspendare pentru prestaţia lor de la partida care a contat pentru locurile 3-4, dintre ACS Lucian Bute Galaţi şi Rapid Bucureşti, meci câştigat de gălăţence cu 30-28. 

Comisia notează că i-a suspendat pe cei doi pentru ”greșita aplicare, cu intenție, a regulilor de joc şi a celorlalte regulamente, care influențează în mod direct rezultatul final al jocului sau care favorizează in mod evident una dintre echipe”.

Posibil scandal şi în Liga Florilor

Nicolae Andrei Luca a sesizat Comisia de Disciplină şi "ca urmare a aparițiilor din presă și spațiul online privind situația jocurilor desfășurate în Etapa 26 – Liga Națională feminină”.

Acesta nu a făcut nominalizări directe, dar ar fi vorba, conform Handbal Mania, de partidele Corona Braşov - SCM Râmnicu Vâlcea, scor 38-34, după 16-23 la pauză, şi Rapid vs Măgura Cisnădie, scor 32-32. 

Acestor echipe li s-ar fi solicitat puncte de vedere, iar răspunsul trebuie să vină înainte de următoarea şedinţă a Comisiei Centrale de Disciplină, din data de 28.05.2024. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?