Fotbal international Schimbare majoră în Cupa Angliei din sezonul 2024/2025

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Cupa Angliei, cea mai veche competiţie de fotbal din lume, aduce o schimbare majoră din sezonul viitor. 



Concret, va fi eliminată rejucarea meciurilor care s-au încheiat la egalitate, iar acest lucru se va întâmpla încă din primul tur, fază a competiţiei în care intră şi cluburile din ligile a treia şi a patra. Noul format al Cupei Angliei va fi valabil pentru următoarele şase sezoane, conform unui acord cu Premier League, însă nu se aplică echipelor care dispută tururi de calificare, adică cele din ligile a cincea şi a zecea. 

În 2018, din cauza programului încărcat şi a dificultăţii de a găsi date pentru rejucarea meciurilor, Federaţia engleză de fotbal (FA) a decis să elimine rejucarea meciurilor începând cu turul cinci, care din sezonul viitor se va extinde până la primul tur. Cluburile din Premier League intră în competiţie începând cu turul trei.

În plus, s-a ajuns la un acord pentru ca toate tururile să se joace la sfârşit de săptămână, iar finala Cupei Angliei să aibă loc în penultimul weekend din Premier League, într-o zi de sâmbătă, fără meciuri de campionat vineri şi sâmbătă, pentru a se evita concurenţa şi a da valoare acestei competiţii.

FA s-a angajat, de asemenea, în acest nou acord să distribuie suma de 33 de milioane de lire sterline (37 de milioane de euro) diviziilor inferioare ale fotbalului englez, o injecţie suplimentară la cele 100 de milioane deja furnizate, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel