Baschet Scopul lui Mihai Silvăşan la naţionala de baschet a României. Explicaţii pentru umilinţa cu Luxemburg

Data publicării:
Fotografie de la Markus Spiske, Pexels
EXCLUSIV
Fotografie de la Markus Spiske, Pexels

România a pierdut meciul cu Luxemburg din precalificările europene pentru Cupa Mondială FIBA din 2027, scor 72-76, deşi au avut un avans de 23 de puncte în ultimul sfert al meciului. A fost meciul de debut al lui Mihai Silvăşan, care a explicat, într-un interviu pentru DC Sport, de unde a venit acest rezultat dezamăgitor. "Cu siguranţă a fost un eşec. Sincer, nu ne-a căzut bine, atât mie, cât şi jucătorilor. Am avut doar 2 zile de antrenament înainte de acel meci. Dar am fost extrem de mulţumit şi de bucuros de cum i-am văzut pe băieţi la antrenamente, de atitudinea cu care au venit, de cum s-au pregătit. Din păcate, deşi am controlat 35 de minute din joc şi am arătat un baschet chiar bun, nu am reuşit să menţinem ritmul. Lipsa experienţei, lipsa meciurilor puternice, şi-a spus cuvântul. Nu am putut fi suficient de tari încât să câştigăm acel meci. 

Pentru mine este o onoare să accept această muncă. Nu este deloc uşoară. Baschetul românesc nu se află într-un punct înalt în elita baschetului european. Nu a fost niciodată, dar acum e destul de jos. Însă accept această provocare cu mândrie, cu onoare şi încerc să fac tot ce ţine de mine pentru a încerca să fim din ce în ce mai buni pe viitor", a declarat Mihai Silvăşan la interviurile DC Sport. 

Formarea unui grup unit, scopul lui Silvăşan la echipa naţională

"Din punctul meu de vedere, echipa naţională nu se poate refuza. Nu am refuzat-o nici când jucam, nici acum ca antrenor. Am fost şi antrenor secund la un moment dat. Din punctul meu de vedere, eu am fost extrem de mulţumit de atitudinea şi mentalitatea arătată la antrenamentele dinaintea meciului cu Luxemburg. Cred că este un punct bun de plecare să formăm o echipă în adevăratul sens al cuvântului. 

În august, vom avea 2 săptămâni de pregătire împreună, şi voi avea timp să îi cunosc mai bine, dar şi ei să înţeleagă ce vreau eu de la baschet, ce vreau eu ca antrenor, să îi cunosc şi eu mai bine. Este unul din scopurile mele ăsta, să creez un grup de jucători care vin cu mândrie, care joacă numai la victorie pentru echipa naţională, să nu îi intereseze statisticile personale. Evident, nu ai atât de mult timp ca la echipa de club, dar în timp se pot crea astfel de mentalităţi, să se vină cu mândrie, cu bucurie la naţională", a mai declarat selecţionerul. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Baschet
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel