Superliga Romaniei Se anunță derby în Moldova! Meciul de astăzi din play-out, decisiv. Botoșaniul întâlnește Poli Iași

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Etapa a doua din play-out debutează cu un joc între două reprezentante ale Moldovei. Formațiile FC Botoșani și Poli Iași joacă astăzi, de la 15:45, pe Stadionul Municipal din Botoșani. Meciul din această după-amiază poate stabili o echipă ce va retrograda din Superligă.



Botoșănenii, o luptă pentru supraviețuire

Meciul de astăzi dintre cele două echipe, din a doua etapă a play-out-ului, are o importanță foarte mare pentru ambele formații, cu precădere, însă, pentru botoșăneni. Aceștia din urmă au nevoie să înregistreze mai multe succese, pentru a scăpa de ultimul loc din clasament. Jucătorii lui Bogdan Andone au de suferit dacă pierd duelul de astăzi cu ieșenii, întrucât s-ar depărta extrem de mult de celelalte echipe. 

FC Botoșani, în contextul unui eșec, ar rămâne cu cinci puncte de FCU Craiova și la o distanță de alte nouă puncte față de adversara de azi, Poli Iași. Astfel, celor de la Botoșani le-ar fi aproape imposibil să mai revină.

Botoșaniul are nevoie de sprijin din partea suporterilor

Antrenorul botoșănenilor invită toți suporterii pentru a le fi alături jucătorilor care se luptă să nu părăsească prima ligă de fotbal a României. Acesta a declarat că elevii săi trebuie să câștige meciul de astăzi: „Jucătorii trebuie să realizeze importanța jocului, trebuie să câștigăm meciul. Tocmai de aceea fac un apel la suporteri, ca să vină în număr cât mai mare alături de echipă”.

De asemenea, și Leo Grozavu, tehnicianul ieșenilor, a recunoscut rolul important pe care îl are partida de astăzi: „Două combatante din Moldova. Știm că există ambiții personale, mai ales că se joacă pe o miză importantă, respectiv punctele importante pentru toată lumea pentru a rămâne în prima ligă și de aceea mi-aș dori să nu se facă diferența în altă parte decât pe terenul de joc”, a afirmat și Leo Grozavu.   

Echipele pe care antrenorii celor două formații le-ar putea realiza pentru partida de astăzi:

- FC Botoșani: Ducan - R. Benzar, Celea, Dican, Miron, R. Creț - E. Florescu, I. Filip, Aldair - Kaprof, E. Lopez
Rezerve: Kukic, Mouaddib, L. Fulop, Z. Mitrov, Margiotta, Șeroni, Sadiku, G. David, Petro, Ofosu, Gligor

Poli Iași: Lung – Martac, F. Ilie, Samayoa, Ștefanovici – Bordeianu, Marchioni, Roman, Saghiri – Harrison, Bettaieb
Rezerve: Ailenei, Todoroski, Bouhenna, Katanec, Ispas, Jatoba, L. Mihai, Allanzinho, Kabran, Buș, Gheorghiță

Arbitru de centru:  Viorel Flueran

Ultimul succes atins de cei de la Botoșani s-a înregistrat chiar într-un meci împotriva adversarului de astăzi, luna trecută, scor 2-1. Pe lângă acesta, pentru botoșăneni au urmat trei rezultate de egalitate și alte patru înfrângeri.

Pe de altă parte, Poli Iași s-a impus în trei dintre totalul de 16 deplasări din campionatul actual. Aceștia au înregistrat cinci remize.

În ceea ce privește istoricul întâlnirilor dintre cele două formații, din totalul de 22 de meciuri directe, nouă succese au înregistrat cei de la FC Botoșani, ieșenii impunându-se de doar șapte ori. Celelalte șase meciuri s-au încheiat la egalitate.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?