Tenis Se cunoaște finala turneului de la Miami! Rybakina revine în ultimul act din Florida și întâlnește senzația competiției, pe Danielle Collins

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Finalistele de anul acesta de la Miami Open, Danielle Collins și Elena Rybakina, se înfruntă sâmbătă, pentru a cuceri trofeul din Florida. Pentru americancă, este prima calificare într-o finală de Masters 1000, pe când kazaha a mai jucat în ultimul act al aceleiași competiții, anul trecut.



Ultim sezon de senzație pentru Collins

Americanca Danielle Collins și kazaha Elena Rybakina vor juca finala turneului de tenis WTA 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 8.770.480 de dolari, după ce s-au impus, joi, în semifinalele competiției.

Collins (53 WTA), în vârstă de 30 ani, și-a anunțat deja retragerea din circuitul profesionist, după acest sezon. Aceasta a învins-o în semifinalele competiției americane pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, în minimum de seturi, scor 6-3 6-2, în doar o oră și 17 minute, calificându-se în premieră într-o finală WTA de 1.000 de puncte.

Collins a controlat total meciul cu Alexandrova, rusoaică ce venea după două victorii remarcabile, una în fața liderului mondial Iga Swiatek, iar alta în fața americancei Jessica Pegula, aflată pe locul 5 WTA.

Pe de altă parte, Rybakina (4 WTA) va disputa a doua sa finală consecutivă în Florida, după ce a dispus în semifinale de bielorusa Victoria Azarenka (32 WTA) în trei seturi, scor 6-4 0-6 7-6(2). Anul trecut, Elena era învinsă în finală de Petra Kvitova, cehoaica neparticipând la niciun turneu în acest sezon, întrucât a anunțat că este însărcinată.

Campioana de la Wimbledon din 2022 a câștigat în acest an trei titluri, la Brisbane, Abu Dhabi și Doha.

Azarenka, în vârstă de 34 de ani, rămâne astfel cu 199 de victorii la turneele WTA 1.000 în cei 19 ani de carieră. Belarusa are trei titluri câștigate la Miami (2009, 2011, 2016), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel