Stiri Se iau măsuri în hochei, după ce un sportiv a murit cu gâtul tăiat de o patină

Data publicării:
Fotografie de la Tony Schnagl, Pexels
Fotografie de la Tony Schnagl, Pexels

Hocheiştii vor avea măsuri de protecţie suplimentare după ce Adam Johnson, jucător la Nottingham Panthers, a murit ca urmare a unei tăieturi la gât. Protecţia pentru gât va deveni obligatorie în toate competiţiile organizate de Federaţia internaţională de hochei pe gheaţă (IIHF), inclusiv la Jocurile Olimpice de iarnă şi la Campionatele Mondiale, a anunţat luni forul internaţional al acestui sport, citat de AFP.

IIHF nu a precizat data intrării în vigoare a acestei măsuri din cauza întârzierilor în livrarea echipamentului necesar.

Consiliul IIHF, la recomandarea Comisiei sale medicale, a hotărât să facă obligatorie, la toate nivelurile competiţiilor sale, utilizarea protecţiilor împotriva lacerării gâtului, special concepute în acest scop, se arată într-un comunicat.

Decizia survine la o săptămână după moartea jucătorului american Adam Johnson, care a jucat pentru clubul englez Nottingham Panthers din Elite Ice Hockey League (Marea Britanie). Johnson, în vârstă de 29 de ani, a murit pe 28 octombrie după ce a fost rănit la gât de patina unui adversar în timpul unui meci de cupă la Sheffield, scrie Agerpres.

Momentan, protecţia de gât e doar o recomandareData exactă a intrării în vigoare a prezentei directive pentru categoriile de seniori va fi determinată de statusul de aprovizionare. IIHF rămâne în contact strâns cu furnizorii săi pentru a se asigura că aceştia sunt capabili să răspundă cererii mari actuale.

Între timp, IIHF continuă să recomandă cu tărie tuturor jucătorilor care participă la competiţiile pe care le organizează să poarte protecţii pentru gât.

Protecţia gâtului nu este obligatorie în anumite ligi profesioniste, inclusiv în NHL, care guvernează puternicul campionat nord-american.

În Franţa, protecţiile vor fi obligatorii în meciuri şi antrenamente din 15 ianuarie în Magnus League (masculin) şi Divizia 1 (feminin), a anunţat vineri Federaţia Franceză de Hochei pe Gheaţă. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel