Fotbal international Se pregăteşte o mutare istorică în fotbal. Fenerbahce vrea să se retragă din campionatul Turciei şi să se înscrie într-o ligă din vest

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fenerbahce ia în calcul retragerea din campionatul Turciei şi sunt deja câteva ligi pe care le ia în calcul pentru reînscriere. 



După ce pe 17 martie Fenerbahce a învins Trabzonspor cu 3-2 în deplasare, un grup de suporteri radicali ai gazdelor au intrat pe teren şi i-au atacat pe jucătorii lui Fenerbahce, care sărbătoreau victoria. Astfel, s-a ajuns în situaţia în care cei de la Fenerbahce vor decide pe 2 aprilie dacă vor părăsi campionatul Turciei, dar şi înspre ce campionat vor merge ulterior. Iar cea mai bună variantă pentru ei pare a fi La Liga. 

Pe 2 aprilie va avea loc Adunarea Generală Extraordinară a clubului, iar pe ordinea de zi se află o discuţie despre viitorul clubului în Superliga Turciei. Totul din cauza experienţei violente prin care au trecut jucătorii la finalul meciului de pe Papara Park Stadium. 

Fenerbahce este pe locul 2 în Superligă, la două puncte în spatele liderului Galatasaray. "Vom evalua acţiunile pe care le putem lua, inclusiv retragerea primei noastre echipe din Superligă, plecând de la evenimentele care au avut loc pe 17 martie 2024, dar şi alte evenimente din fotbalul turc". 

Dacă vor părăsi Superliga Turcă, Fenerbahce ia în calcul mai multe campionate în care s-ar putea înscrie. Pe primul loc e La Liga, urmată de Ligue 1, Eredivisie şi Pro League din Belgia, scrie Marca

Cinci suporteri ai lui Trabzonspor au fost arestaţi 

 

Cinci din cei 13 fani ai clubului turc de fotbal Trabzonspor reţinuţi luni pentru incidentele violente de după meciul de duminică cu Fenerbahce au primit miercuri mandate de arestare preventivă, scrie EFE.

Ceilalţi opt suporteri au fost puşi în libertate condiţionată, în aşteptarea în procesului, a informat postul turc NTV. Decizia a fost emisă de o instanţă din Trabzon, după ce cei treisprezece deţinuţi au fost aduşi în faţa unui procuror şi a unui judecător.

În meciul din 17 martie, câştigat de Fenerbahce (3-2), suporterii lui Trabzonspor au aruncat cu sticle de plastic în jucătorii din Istanbul şi la finalul partidei au pătruns pe teren. Fotbaliştii s-au apărat în încăierările provocate pe gazon şi forţele de ordine au reuşit să-i protejeze pe jucători să ajungă la vestiar.

Autorităţile turce au deschis o anchetă cu privire la aceste incidente, identificând iniţial 38 de suspecţi, dintre care 13 au fost reţinuţi luni de poliţie.

Potrivit NTV, printre cei plasaţi în arest preventiv se numără şi suspectul care a intrat primul, mascat, pe teren, precum şi cel care a luat un steag de colţ şi i-a atacat pe fotbalişti, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel