Grand Slam Se știu câștigătorii de la dublu mixt, la Roland Garros. Urmează semifinalele din proba de simplu feminin

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Perechea germano-franceză formată din Laura Siegemund și Edouard Roger-Vasselin au reușit să cucerească trofeul de la Roland Garros, în proba de dublu mixt. Lidera mondială, Iga Swiatek, joacă pentru un loc în finala turneului.



Siegemund și Roger-Vasselin, campioni la Roland Garros

Germanca Laura Siegemund şi francezul Edouard Roger-Vasselin, capi de serie nr. 2, au triumfat, joi, în finala probei de dublu mixt a turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului pe zgură, după ce au învins cu 6-4, 7-5 perechea Desirae Krawczyk (SUA)/Neal Skupski (Marea Britanie), capi de serie nr. 4.

Siegemund a cucerit cu acest prilej al doilea ei titlu de Grand Slam la dublu mixt, după cel de la US Open în 2016, în timp ce Roger-Vasselin şi-a trecut în palmares primul titlu de Grand Slam la dublu mixt.

Krawczyk şi Skupski au pierdut a doua lor finală consecutivă de Grand Slam, după cea de la Australian Open, potrivit Agerpres.

 

Semifinalele probei de simplu feminin

În proba de simplu feminin, se întâlnesc ultimele patru sportive, în faza semifinalelor. Primul meci se va desfășura între lidera mondială, Iga Swiatek, și ocupanta locului 3 în lume, tenismena americană Coco Gauff. 

Meciul din semifinala programată pe 6 iunie, de la ora 16:00, va înregistra reeditarea finalei din anul 2022, când cele două se înfruntau pentru cucerirea trofeului. Acel duel, alături de alte nouă înfruntări de-a lungul timpului, au fost adjudecate de sportiva poloneză, scor general 10-1 în favoarea lui Swiatek.

Cea de-a doua semifinală le va opune pe jucătoarele care nu se află în TOP 10 mondial, respectiv italianca Jasmine Paolini (15 WTA) și tânăra rusoaică Mirra Andreeva (38 WTA). Ambele jucătoare au surprins în faza sferturilor, când au trecut de ocupantele locurilor 2 și 4 în lume. Italianca a învins-o pe Elena Rybakina (4 WTA), scor 6-2 4-6 6-4, pe când Andreeva a trecut de Aryna Sabalenka (2 WTA), scor 6-7(), 6-4 6-4.

Italianca și rusoaica vor juca pentru un loc în finala de la Paris, joi, 6 iunie, după ora 18:00.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?