Echipa nationala Sebastien Frey: "Sunt fericit și mândru că am jucat în meciul de retragere al 'Generației de Aur'"

Data actualizării: | Data publicării:
FOTO: Inquam Photos / George Călin
FOTO: Inquam Photos / George Călin

Fostul portar francez Sebastien Frey a declarat, sâmbătă seara, că este fericit și mândru că a avut ocazia să joace în selecționata mondială în meciul de retragere al "Generației de Aur" a fotbalului românesc.



Evenimentul, desfășurat pe Arena Națională din Capitală, a fost marcat de o atmosferă deosebită și de un public numeros.

"Am jucat împotriva reprezentanților 'Generației de Aur', cei pe care atunci când eram copil îi vedeam la Mondial sau European. Îmi plăcea mult să mă uit la fotbal, i-am urmărit în 1994, în 1998. Îmi amintesc foarte bine golul lui Hagi din 1994 cu Columbia și că în 1998 au intrat toți blonzi pe teren. Sunt fericit și mândru că am jucat în meciul de retragere al 'Generației de Aur'. E prima oară când pot să spun că sunt fericit că am pierdut. Pentru că acești băieți merită", a spus fostul fotbalist.

Sebastien Frey a fost impresionat de atmosfera de pe Arena Națională: "A fost o atmosferă fantastică. Au fost peste 50.000 de oameni la un meci demonstrativ, iar ăsta e un lucru special. Sunt o generație specială și cred că nu va fi uitată niciodată, nu doar în România, ci în întreaga lume. Hagi era totuși Maradona din Carpați și a primit respectul cuvenit în toată lumea", a adăugat Frey.

Echipa României a reușit să învingă selecționata mondială cu scorul de 3-2 (1-2), într-un meci care a stabilit un record de asistență pe Arena Națională, cu 54.967 de spectatori. Golurile echipei României au fost marcate de Basarab Panduru (40), Gheorghe Hagi (63 - penalty) și Constantin Gâlcă (72), în timp ce pentru selecționata mondială au înscris Rivaldo (21) și Goran Pandev (28).

Cea mai mare performanță a echipei naționale de fotbal a României rămâne sfertul de finală de la Cupa Mondială din SUA 1994, când "tricolorii" au pierdut la loviturile de departajare cu 4-5 în fața Suediei, după ce în optimi au eliminat vicecampioana mondială Argentina, cu 3-2.

dcsport Team | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel