Homepage Semifinală pentru HC Dunărea Brăila: echipa de handbal avansează în Cupa României

Data publicării:

HC Dunărea Brăila a anunțat că adversara sa din sferturile de finală ale Cupei României la handbal feminin, HC Zalău, nu se va prezenta la meci. Jucătoarele de la malul Dunării avansează în semifinalele competiției. 



HC Dunărea Brăila a anunțat, astăzi, 13 martie, pe pagina sa de Facebook, că echipa HC Zalău nu se va prezenta la meciul de miercuri, disputat la Brăila, din sferturile de finală ale Cupei României la handbal feminin. Ca urmare a acestui fapt, formația de pe malul Dunării va avansa în semifinale.

„Ne vom adresa comisiilor de specialitate”

„Stimați suporteri, cu părere de rău vă anunțăm că meciul de astăzi contând pentru Turul 3 - Cupa României nu se va disputa din cauza neprezentării echipei adverse. În această dimineață am primit informare din partea clubului HC Zalău invocând motive 'obiective' că nu se va prezenta la meci”, se arată în comunicat.

„De asemenea, având în vedere efortul organizatoric impus de planificarea unei partide oficiale, clubul de handbal Dunărea Brăila a irosit fonduri, întrucât a întreprins toate activitățile precursoare evenimentului. Ne vom adresa comisiilor de specialitate din cadrul Federației Române de Handbal pentru a dispune în sarcina clubului neprezentat a tuturor cheltuielilor pe care le-am întreprins pentru un meci care în final nu se va disputa. Sperăm că această atitudine a clubului din Zalău este doar o alegere nefericită de moment și nu regula după care își prioritizează propria activitate și propriile obiective. Fair play-ul implică respect pentru regulile competiției și, mai cu seamă pentru adversari, arbitri, spectatori și culorile echipei, spiritul de echipă, de solidaritate, cultivă comportamentul sportivului de acceptare în demnitate a înfrângerii, de modestie în cazul victoriei. Alb-albastră e inima noastră!”, a mai precizat clubul dunărean.

În același timp, HC Brăila a publicat pe Facebook și un mesaj din partea clubului HC Zalău, semnat de managerul Gheorghe Tadici: „Vă informăm că din motive obiective, HC Zalău nu poate ajunge la Brăila pentru jocul din Cupa României, din 13.03.2024, orele 17:30. Ne cerem scuze!”

Clubul brăilean devine, astfel, a doua echipă calificată în semifinalele Cupei României, după CSM București.

Celelalte dueluri din sferturile de finală ale Cupei vor fi CSM Târgu Jiu - CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (19 martie) și SCM Gloria Buzău - CS Rapid București (27 martie), conform informațiilor Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Homepage




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?