Superliga Romaniei Semnal de alarmă în fotbalul românesc. "Echipele fără drept de promovare în Liga 1 nu ar trebui să joace în Liga 2"

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Playoff-ul de promovare din Liga 2 include două echipe fără drept de promovare, dar şi una care se află în pericol de a nu obţine licenţa pentru Liga 1, ceea ce înseamnă că barajul de promovare ar putea include o echipă din playoff şi una din playout. 



Florin Prunea, fostul portar al naţionalei României în anii '90, crede că echipele fără drept de promovare nu ar mai trebui să aibă voie să evolueze în LIga 2, pentru că s-ar putea ajunge la situaţii în care echipe din subsolul clasamentului ar juca pentru promovare, fără merite sportive. 

"Fotbalul nostru este total bolnav, iar mai rău de atât nu avem cum să ajungem. E clar că am ajuns cu competiția asta de la Liga 2 de râsul lumii. Unde ați mai pomenit voi așa ceva? Cum să permiți să începi Liga 2 cu opt formații care nu au drept de promovare? Cum să ajungi tu la o situație ca o echipă de pe locul 7 din Liga 2 să îți intre teoretic la barajul de promovare pentru Liga 1 dacă Mioveni nu primește dreptul de a juca barajul? Adică, teoretic îți pică Dinamo și FCU, așa cum e acum clasamentul, ceea ce nu îmi doresc sub nicio formă, și cine ar putea să intre din Liga 2 la baraj?

O echipă care a stat mai mereu în lupta pentru salvarea de la retrogradare din Liga 2 sau pe la mijlocul clasamentului?  Sau altă chestie. Nu am nimic cu Corvinul, dar ar fi tare să i se permită să joace în cupele europene dacă obține Cupa României, dar pe plan intern nu îi permitem dreptul la promovare în prima ligă. Incredibil! După părerea mea indiferent de numele echipelor, formațiile care nu au actele necesare pentru a li se permite dreptul la promovare nu au ce să caute în competiție. Nu începi Liga 2, ci joci în Liga 3 până îți rezolvi problemele cu actele și cu dreptul de promovare. Intri în Liga 2 ca să ce? Să joci degeaba? Unde mai este valoarea din Liga 2? Promovăm cu locurile patru, cinci sau șapte? Cel puțin nu le mai lăsa pe echipele fără drept de promovare să îți joace în play-off, deoarece joacă degeaba. Dar, eu îmi mențin părerea și consider că aceste echipe fără drept de promovare în Liga 1 nu ar trebui să joace deloc în Liga 2, indiferent de nume și cu orice risc”, a spus Florin Prunea pentru Prosport. 

Formatul Cupei României, criticat 

Nici Cupa României nu este pe placul fostului portar. Florin Prunea atrage atenţia că această competiţie a diminuat interesul echipelor mari din Liga 1. 

"Văd că această calificare la Euro 2024 li s-a urcat la cap celor de la FRF și nu îi mai interesează cu adevărat de Liga 2, Liga 3, iar cu Cupa României ne facem și mai tare de râs. Mi se spun și mie când merg în teritoriu tot felul de lucruri. Oamenii se plâng.

Păi celor din FRF le convine că echipele noastre mari din prima ligă nu mai sunt interesate de Cupa României? Și noi ce facem? Schimbăm și tot schimbăm cu tot felul de prostii. E bine că echipele mari au ajuns să joace în Cupa României doar cu rezervele? Dacă celor de la FRF le place așa, atunci nu mai e nimic de comentat”, a încheiat Prunea.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel