Echipa nationala Sentimentele resimțite de Anghel Iordănescu pentru naționala României. „Să nu mi se oprească inima pe bancă...”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul selecționer al echipei naționale a României se confruntă cu un val intens de sentimente când ia parte la evoluțiile formației „tricolore”. Dezvăluirile au fost făcute chiar de către fiica sa, Maria Iordănescu.Selecționata de fotbal a țării noastre va evolua în Campionatul European de fotbal din Germania (14 iunie - 14 iulie), sub comanda lui Edi Iordănescu. Echipa națională a României joacă în grupa E, unde va întâlni Ucraina, Belgia și Slovacia.

Maria Iordănescu a dezvăluit că toată familia va fi prezentă la EURO 2024, pentru a-l susține pe fratele său, Edward. Ea a menționat că emoțiile din această vară vor fi la fel de mari precum cele resimțite în cadrul competiției EURO 2016, din Franța, când Anghel Iordănescu a fost prezent în calitate de selecționer.

„Așa cum l-am văzut pe tata după ce ne-am întors din Franța nu l-am văzut niciodată”

Fiica lui Anghel Iordănescu a spus că tatăl său trăiește la intensitate majoră meciurile naționalei României, relatând câteva dintre momentele stresante ale fostului selecționer: „O să spun un singur lucru și spun sincer, nu știu dacă o să mă certe sau nu, dar dau din casă. Nimeni nu mai poate sta lângă tata când se uită de acasă la meciurile lui Edi și vorbim despre meciuri, când era antrenor la echipele de club.

Nu știu cum va reacționa el acolo (n.r. - la EURO 2024) și cum va trăi meciurile acestea, că atunci când e vorba despre tine gestionezi lucrurile, dar când e vorba despre copilul tău cu atât mai mult... Orice părinte pentru copil trăiește totul cu intensitate.

Îi va fi foarte greu, îmi aduc aminte că în 2016 îi spunea mamei 'Efectiv îmi este frică să nu mi se oprească inima pe bancă, pentru că așa emoţii și așa intensitate și așa greutate am în spate.' Acum trebuie să fim pregătiţi pentru orice, cu apă, să-i facem un refresh, ceva. 

Da, era emoționat tata în 2016, emoționat și stresat. Da, i-a fost greu. Așa cum l-am văzut pe tata după ce ne-am întors din Franța nu l-am văzut niciodată. Valul de critici, apogeul răutății... Era destul de greu de gestionat stresul de după, oricât de obișnuit ești cu asta”, a spus Maria Iordănescu, potrivit OrangeSport.

Programul României la EURO 2024

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel