Box Sergio "Minunea" Martinez, boxerul de 48 de ani care spune că e mai bun decât orice luptător de 25-30 de ani, dar nu poate lupta pentru titlul mondial. "Legi neschimbate din anii '30"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Instagram Sergio Maravilla Martinez
Sursa: Instagram Sergio Maravilla Martinez

Sergio "Minunea" Martinez, un boxer argentinian în vârstă de 48 de ani, campion mondial la categoria mijlocie şi super-mijlocie, de două ori numit boxerul anului, spune că suferă pentru că nu este lăsat să lupte din nou pentru titlul mondial. Legile sportului îl ţin departe de visul său din cauza vârstei, deşi analizele arată că ar fi mai bun decât era acum 10 ani. 



"Nu m-am mai antrenat de trei luni, dar cred că îmi voi continua cariera. Vreau să îmi ofer un final frumos. Cariera mea merită să se încheie într-un mod frumos. Nu îmi plac mesajele de adio, dar aş vrea să închid cercul ăsta. Am nişte recorduri, o poveste frumoasă...

Dar e clar că visul meu de a deveni campion mondial din nou e terminat. Înţeleg că nu depinde de mine, de deciziile mele. Când majoritatea nu cade de acord...", a declarat Sergio Martinez pentru Marca.  

Sursa: Instagram Sergio Maravilla Martinez

Vârsta nu îi permite să lupte pentru titlul mondial 

 

În vârstă de 48 de ani, "Minunea" Martinez nu este lăsat să urce în ring într-un meci de titlu mondial. 

"E logic, cumva. Vine uşor pentru alţii să spună "hei, nu cred că e în interesul meu să mă lupt cu Martinez pentru că are o vârstă, dacă i se întâmplă ceva, ce facem?". Dar performanţele mele sunt diferite acum, toate studiile arată asta. Analizele medicale spun că sunt mult mai bun decât orice boxer de 25-30 de ani. Nu doar fizic, ci şi la nivel mental. Dar sunt lucruri pe care nu le pot explica, sunt legi impuse încă din secolul trecut, din anii '30, '40, '50, care nu au fost schimbate. 

Un om de 35 de ani este deja considerat bătrân pentru sport. Nu doar pentru box, ci în lumea sportului în general. Dar acum, la vârsta pe care o am, cu grija pe care am avut-o de mine, sunt mai bun decât am fost atunci când am fost campion mondial. Cine ştie... aşa cum ştiinţa avansează, trebuie să avanseze şi restul lumii. Legile trebuie să se schimbe. 

Antrenamentele, în ziua de azi, nu mai sunt cum erau acum 10 ani. Nici nu mai zic de diferenţele faţă de acum 30-50 de ani. La fel e şi cu alimentaţia, cu suplimentele. Doar că avem aceleaşi legi de acum 40-50 de ani, când o persoană de vârsta mea era deja bunic şi arunca firimituri porumbeilor", a mai declarat Martinez.

Sursa: Instagram Sergio Maravilla Martinez

"Nu aş putea spune că mi s-a interzis, dar... mi s-a sugerat să o las baltă"

 

"Nu aş putea să zic că mi s-a interzis să lupt pentru titlul mondial. Dar mi s-a sugerat să o las baltă. Şi sugestia asta înseamnă un refuz. E mai mult un ordin. Dar eu înţeleg viteza cu care se mişcă lucrurile.  

Cei care sunt în exterior nu văd lucrurile bine. Cei din exterior, din afara echipei mele, nu văd ce fac eu, nu văd ce rezultate am. Nu există hârtii care să spună că inima mea merge ca o locomotivă, că sângele meu e mai curat şi mai pur ca niciodată. Şi, când nu se vede asta, se iau decizii prestabilite", a completat boxerul. 

Sursa: Instagram Sergio Maravilla Martinez

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Box




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel