Turnee ATP Seria de nemulțumiri crește la Țiriac Open. Nu numai jucătorii români s-au plâns de turneul de la București

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismenul argentinian, Federico Coria, și-a exprimat nemulțumirea în privința turneului de la București, aducând în discuție întârzierile cauzate de condițiile meteorologice, dar și lipsa unei nocturne, la baza sportivă unde se organizează competiția ATP.



Nu e nocturnă și...plouă

Țiriac Open se desfășoară în perioada 15-21 aprilie. Turneul este găzduit de baza sportivă Năstase-Marica din București, fiind dotat cu premii totale de 580.000 de euro. După o pauză de opt ani, capitala României a redevenit gazda unui eveniment important al tenisului, o competiție ATP 250.

În ciuda faptului că s-au făcut numeroase eforturi pentru ca turneul să cuprindă toate aspectele necesare ale unei competiții de acest nivel, s-au identificat mai multe opinii din partea jucătorilor de tenis, care au menționat anumite nemulțumiri cu privire la Țiriac Open.

Primul tenismen care și-a exprimat dezamăgirea a fost chiar românul Filip Jianu (282 ATP), care a fost învins de moldoveanul Radu Albot (139 ATP), în cursul zilei de luni, în runda finală a calificărilor din cadrul turneului de la București. Jianu a declarat, în conferința de presă de după meci, că este dezamăgitor faptul că țara noastră nu are niciun reprezentat pe tabloul principal la simplu, mai ales că niciun jucător român nu a primit vreun wild-card din partea organizatorilor.

CITEȘTE ȘI Ion Țiriac, necruțător la adresa tenismenilor români: „Cui vreți să dau wild-card? Nu au valoare!”

Argentinienii au jucat câte două meciuri, în aceeași zi

Jucătorul argentinian Federico Coria face parte, și el, din grupul tenismenilor nemulțumiți care și-a exprimat nemulțumirea față de organizarea turneului.

„Imaginați-vă dacă turneul de la București s-ar fi jucat în America de Sud… Nu este nocturnă, ieri n-a mai plouat, dar nu s-a jucat decât foarte târziu,” a transmis Coria pe contul său de X, fost Twitter. 

De asemenea, comentariile lui Coria nu s-au oprit aici. Acesta a mai adăugat, despre Țiriac Open, că n-ar trebui să mai existe, comparând competiția de la București cu turneul de la Estoril, care a cunoscut ultima ediție în acest sezon.

„Un alt lucru este de neînțeles că Estorilul dispare și acest turneu (n.r. - Țiriac Open) rămâne”, a fost comentariul tenismenului argentinian.

Internauții și-au exprimat opinia în ceea ce privește întrebarea adresată de către argentinian:

„Ion Țiriac, prietene. Banii vorbesc”, a comentat un fan.

În semifinalele turneului Țiriac Open 250 s-au calificat chilianul Alejandro Tabilo (41 ATP), Marton Fucsovics (82 ATP), francezul Gregoire Barrere (128 ATP) și argentinianul Mariano Navone (52 ATP).

Primul finalist al turneului de la București este maghiarul Fucsovics, după ce a trecut, sâmbătă după-amiază, de chilianul Tabilo, scor 6-4 6-4, meci încheiat într-o oră și 25 de minute.

CITEȘTE ȘI Ilie Năstase răspunde nemulțumirilor privind lipsa wild-card-urilor pentru tenismenii români, la Țiriac Open: „La turneu e nevoie de nume...”

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee ATP




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel