Fotbal Sfatul lui Guardiola pentru Erling Haaland, înainte de meciurile din optimile Champions League

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Erling Haaland a primit un sfat de la Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City. Antrenorul echipei engleze de fotbal Manchester City, Pep Guardiola, l-a sfătuit pe Erling Haaland, care este departe de forma arătată anul trecut, să fie mai relaxat pe teren şi nu să se concentreze doar pentru a marca goluri, scrie BBC.

Haaland a revenit după o accidentare de două luni şi a încercat imediat să-şi reia rolul de golgheter al lui City, care pregăteşte meciul de marţi cu FC Copenhaga, din prima manşă a optimilor Ligii Campionilor.

El este definit de goluri, dar nu contează doar dacă marchează un gol. La fel de mult contează când bate din palme, îşi încurajează colegii şi face un presing intens. De asta avem nevoie de la Erling. Dar nu putem uita că a lipsit două luni. Întoarcerea la dinamică nu este uşoară. Este un competitor uriaş care vrea să marcheze goluri. OK, ştim asta, aşa că trebuie să fie relaxat. Dacă nu înscriem astăzi sau dacă el nu înscrie în 10 minute, e în regulă. În acest proces trebuie să încerce, pentru că echipa câştigă întotdeauna când depăşeşte momentele proaste", a spus Guardiola.

Antrenorul catalan a dat exemplu meciul de sâmbătă cu Everton, din Premier League. Haaland a avut o primă repriză liniştită, înainte de a marca de două ori în repriza secundă pentru a asigura victoria cu 2-0.

Erling este tânăr, joacă în cea mai dificilă poziţie de pe teren înconjurat de patru sau cinci jucători, pe un spaţiu mic. În prima repriză poate că nu am avut jucători speciali, cum ar fi Kevin de Bruyne, de exemplu, care să-l găsească. În acel moment trebuie să fie pozitiv. Când a marcat un gol a reacţionat, dar nu are nevoie să marcheze pentru că ne ajută în multe lucruri. Dacă nu marchează mâine, poimâine sau săptămâna viitoare, nu este o problemă mare.", a mai spus Guardiola, care în şapte sezoane a câştigat cincisprezece trofee majore cu "cetăţenii", inclusiv cinci titluri de ligă engleză şi prima Ligă a Campionilor a clubului, în iunie 2023, scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel