Box Sfaturile Lăcrămioarei Perijoc pentru tinerele sportive din România. "Loc de telefon nu există în sală, să stăm, să facem story-uri, tiktok-uri, d-astea"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Lacrămioara Perijoc, vicecampioană mondială la Box, este cea mai titrată pugilistă din România. Şi, pentru că lotul de junioare se pregăteşte alături de senioare, Perijoc simte că trebuie să fie un model pentru tinerele pugiliste. 



"Sunt responsabilă de ceea ce fac și de felul cum mă prezint la antrenament, cum comunic cu fetele, pentru că la noi lotul de junioare și tineret se pregătește foarte mult cu noi, senioarele. Și atunci, clar, noi suntem un exemplu pentru ele și trebuie să fim atente. Vrei, nu vrei, pentru că atunci când vezi o sportivă care are o experiență mai mare decât a ta, vezi că face ceva, te influențează. Și pe mine m-a influențat antrenoarea mea în 2012, când m-am antrenat cu ea și daca ea atunci era delăsătoare, n-ar fi avut nicio autoritate asupra mea. Păi nu faci tu, ce să fac eu? Și atunci la fel mă simt și eu.

Acum mă simt responsabilă de ceea ce dau mai departe, dacă ar fi, și le spun la fete și în prezent și cu siguranță și în viitor, dar în prezent, când vorbesc cu junioarele, fetele mici care vin pentru prima dată într-un lot, le explic: „Există loc pentru toate în viața voastră, doar că trebuie să știți când să le faceți. Loc de telefon nu există când intri în sală, dacă vrei să faci performanță. Să stăm, să dăm, să facem story-uri, tiktok-uri și astea... Nu există în sală. Nu există loc de vorbit când avem alergare.  Nu, vorbim în cameră, aici fiecare aleargă pentru ea, că trebuie să ducă, să facă ceea ce-i spune preparatorul fizic.”

Că le mai vedeam, mai stăteau la discuții: „Hai să mai povestim!” Da’ în casă, în cameră, ce ați făcut? Nu există de ieșit la magazin când este perioada de somn și dacă le explici de ce sunt benefice lucrurile astea la copii, înțeleg, trebuie să urmeze un program pentru a da randament. Cine înțelege, că nu toate înțeleg, dar datoria mea este să le spun, să le transmit lucrurile astea. Ele, dacă vor, înțeleg și de care s-a lipit, au făcut și performanță, drept dovada acum s-au întors de la mondiale, unde avem o vice-campioana mondială de juniori și două medalii de bronz. Sunt foarte bucuroasă pentru ele", a declarat Lăcrămioara Perijoc în podcastul "Drumul către Medalii", al ANS. 

"Dacă duci o viaţă mai extra, nu poţi să te încarci cum trebuie"

"Cantonamentul e cantonament, te duci acolo să muncești cât poți de mult și bine, să te odihnești, că dacă te duci la munte și duci și o viață mai extra, mai bagi, mai nu știu ce, tu nu poți să te încarci cum trebuie. Pentru mine, cantonamentul ăla e baza, eu pe baza aia îmi construiesc tot anul. Dacă eu mă duc acolo și sunt atentă la felul cum mă pregătesc și mă odihnesc, am o bază ca lumea tot anul. Știu că am pe ce să clădesc", a completat Perijoc. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Box




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel