Competitii Simon Amman va participa pentru a 25-a oară la Turneul celor 4 trambuline

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Lumea săriturilor cu schiuri se pregăteşte de un nou record. Cvadruplul campion olimpic la sărituri cu schiurile Simon Ammann se pregăteşte, la 42 de ani, să participe pentru a 25-a oară în cariera sa la Turneul celor Patru Trambuline, după ce a fost inclus în echipa Elveţiei, informează DPA.

Ammann a ratat anul trecut prestigiosul turneu, inclus în cadrul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, după ce a început cu întârziere sezonul, însă a revenit pentru ediţia din această iarnă, care va demara joi pe trambulina de la Oberstdorf (Germania).

Elveţianul a cucerit două medalii de aur la Jocurile Olimpice de iarnă din 2002, desfăşurate la Salt Lake City (SUA), la trambulină normală şi trambulină mare, reuşind apoi să reediteze dubla respectivă la Olimpiada din 2010, de la Vancouver (Canada).

În palmaresul său figurează şi un titlu de campion mondial, cucerite în 2007 la Sapporo (Japonia), dar nu a reuşit să se impună niciodată în Turneul celor Patru Trambuline, în care cel mai bun rezultat al său a fost locul doi ocupat în 2009 şi 2011.

Ediţia 2023-2024 a Turneului celor Patru Trambuline se va încheia pe 6 ianuarie, la Bischofshofen (Austria), celelalte etape urmând să se desfăşoare la Garmisch-Partenkirchen/Germania (31 ianuarie-1 februarie) şi Innsburck/Austria (2-3 ianuarie), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Competitii
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel