Tenis Simona Halep: "Cel mai mare moment din viaţa mea a fost câştigarea primului Grand Slam". Senzaţia trăită când a aflat că e suspendată 4 ani

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Simona Halep a acordat primul interviu după ce TAS i-a ridicat suspendarea pentru dopaj. Aceasta a vorbit despre cel mai bun moment din viaţa sa, dar şi despre greutăţile pe care le întâmpină un sportiv de-a lungul carierei. 



"Când am câştigat Grand Slam, a fost cel mai mare moment din viaţa mea. Am spus mereu că dacă eşti nr 1 fără Grand Slam, nu eşti numărul 1. Pentru mine a fost greu la început, pentru că am devenit numărul 1 fără să câştig Grand Slam-uri, dar au venit după. 

Chiar am revenit foarte bine după finala pierdută cu Ostapenko în 2017, unde am condus tot meciul. Am plâns, am suferit vreo 3 luni, dar Darren Cahill mi-a spus că e deosebit modul în care am reacţionat, m-am trezit şi m-am dus la antrenament. Am pierdut finala în Australia, la Australian Open, şi i-am spus lui Darren că îl voi câştiga pe următorul. Şi aşa a fost", a declarat Simona Halep la Antena 3 CNN. 

Cât de grea este viaţa de sportiv

"Este foarte greu, pentru că renunţi la copilărie, perioada de adolescent, foarte multe lucruri. Dar dacă ai pasiune, nu ţi se pare aşa de greu. Pentru mine nu a fost aşa greu, nu a fost un sacrificiu să renunţ la ieşirile cu colegii. Am respectat tenisul. Consideram că dacă pierd vreo noapte, dăunează tenisului. Aşa că nu am făcut-o. Dar trebuie să ai şi susţinere. Eu am avut susţinerea familiei, nu am avut presiune. Nu m-au obligat să mă duc la antrenamente, nu m-au certat dacă am pierdut vreun meci", a mai spus Simona. 

Simona Halep a fost declarată în mai multe rânduri cea mai populară tenismenă din circuit. 

"Deşi nu sunt prea vorbăreaţă în general, şi nu sunt prea deschisă cu oamenii, cred că ei mă simt. A fost un lucru deosebit să văd că oamenii mă simt aşa cum sunt şi m-au votat, că am fost cea mai populară din tenis. Asta înseamnă ceva!", a mai declarat sportiva. 

Cine a trădat-o pe Simona Halep 

Când a fost depistată pozitiv, Simona Halep a făcut o declaraţie cu dublu tăiş. A spus atunci "am fost trădată". 

"Aşa mi-a ieşit atunci. Ştiam că am respectat tenisul, nu mi-a trecut prin cap aşa ceva niciodată. Modul în care gândesc eu despre tenis nu mi-ar permite să fac aşa ceva. Când am primit decizia, eram acasă. A fost linişte totală, nu am avut ce să spunem. Am fost profund afectată în interior. Parcă a venit un tunel din care nu am mai văzut nicio lumină. Patru ani ar fi însemnat enorm pentru mine. Ştii vorba aia, că o să mori cu adevărul în mână? Aveam senzaţia că nu o să pot dovedi, că e un sistem care parcă nu vrea să ajungă la adevăr. Dar nu am renunţat. Părinţii mei m-au învăţat că binele învinge întotdeauna, aşa că am crezut în el", a mai spus Halep. 

Primul lucru la care s-a gândit Halep când a fost depistată pozitiv

"În octombrie 2022, când am primit scrisoarea, am ales echipa, mi-am făcut echipa de avocaţi, iar primul lucru a fost să facem orice, să cerem toate camerele video, să vedem unde am fost, cu cine am stat, cu cine m-am întâlnit. Ăsta e primul lucru la care te gândeşti, că cineva ţi-a făcut rău. Nu credeam în asta, nu credeam că cineva îmi poate face rău fără motiv. Am cerut echipei de avocaţi să facem tot ce se poate pentru a afla de unde a pornit. Primul gând ăsta a fost, că mi-a pus cineva ceva în pahar. Am avut noroc, pentru că avocaţii mei mi-au spus că sunt multe cazuri de contaminare la suplimente. Am luat tot ce am băut în ultima perioadă şi am trimis la testare. Şi aşa s-a aflat", a continuat ea.

Simona Halep: "Am întrebat de multe ori dacă suplimentele sunt testate"

"Când m-am dus la academie am spus că voi crede total în oamenii cu care lucrez. Aşa am făcut mereu. Când angajezi oameni să lucreze pentru tine, nu poţi avea îndoieli. În trecut, cu fiecare persoană cu care am lucrat, am crezut. Aşa a fost şi aici. Am discutat că trebuie să îmi schimb suplimentele, pentru că aveau prea mult zahăr. Am fost de acord. Când mi-au recomandat suplimentul ăsta, am întrebat de mai multe ori dacă e testat. Eu nu beau apă, dacă e desfăcută, pentru că am fost mereu stresată cu asta. Când am hotărât să luăm suplimentele astea, am întrebat din nou dacă sunt testate. Niciun sportiv nu merge personal la laborator să testeze băuturile. Am avut încredere şi le-am luat", a mai declarat fostul număr 1 mondial.  

Mihai Gâdea a întrebat-o dacă a fost un accident, o neglijenţă sau o mână criminală. 

"Neglijenţă şi ghinionul meu. Neglijenţă din partea echipei, pentru că nu au verificat cum ar fi trebuit să verifice. Dar şi o întâmplare, un ghinion, pentru că nu avea ce să caute acea substanţă în acest supliment. S-ar putea să fi rămas ceva pe blender, şi atunci apare contaminarea. Mi-au explicat şi avocaţii şi experţii. Nu cred că au avut intenţii rele. S-a întâmplat şi atât. Foarte mulţi sportivi au fost depistaţi pozitiv şi şi-au demonstrat nevinovăţia pentru că au mâncat carne. M-au contactat mulţi şi mi-au urat succes, pentru că ştiu cum este să lupţi", a completat Halep. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel