Tenis Simona Halep, declarații înainte de plecarea în Statele Unite: „Vreau să îi am în lojă pe toți”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Simona Halep a oferit o serie de declarații înaintea plecării în primul turneu după revenirea în circuitul WTA. Aceasta a primit un wild-card de la organizatorii Turneului Miami Open, cu puțin timp după ce verdictul TAS a fost publicat. Campioana susține că ia lucrurile pas cu pas și nu pune presiune pe rezultate în viitorul apropiat.



Fără antrenor la Miami Open

Simona Halep nu are în momentul de față un antrenor, dar vizează să întreprindă o colaborare după primul turneu de tenis de la revenire. „Am doar un sparring partner și un terapeut. Sunt cu mine aici băieții și plecăm împreună”, a declarat aceasta.

Întrebată despre obiectivele și așteptările privind primul său turneu de la revenire, Simona a afirmat că nu este sigură de ceea ce se va întâmpla: „Nu știu ce o să fie, am ceva emoții, e normal, dar mă bucur tare mult că am șansa să mă reîntorc pe teren - acolo unde mă simt eu cel mai bine, dar o să vedem cum o să fie la turneu.”

Revenită în competiție după aproape un an și jumătate, Simona a susținut că i-a fost dor să se trezească dimineață pentru a participa la turnee: „[..] când mi-am făcut bagajul parcă nici nu mai știam ce trebuie să îmi pun în geantă, dar e un sentiment plăcut, mai ales după o decizie atât de bună [..] toate lucrurile pozitive sunt alături de mine.”

Alături de familia sa, la Miami

Simona Halep pornește spre Statele Unite ale Americii alături de mama sa, în primă fază, despre care spune că este „cel mai mare suporter și cea mai mare susținere”. De asemenea, aceasta a declarat că tatăl și fratele său urmează să o susțină din tribună: „O să vină și ei mai târziu, că vreau să îi am în lojă pe toți.” 

Halep nu dorește să își seteze așteptări sau obiective pentru următoarele săptămâni, amintind că revenirea în circuitul profesionist după un an și jumătate este dificilă: „E foarte devreme să mă gândesc la rezultate, vreau să văd cum mă simt pentru prima dată de la reîntoarcere, e un turneu bun, mi-a plăcut întotdeauna să joc acolo, însă e greu să spun acum ceva. [..] am deja un an și jumătate de când nu joc meci oficial, turnee, și e greu să îmi dau cu părerea acum, vreau să văd cum mă simt și o să îmi setez și obiective. [..] nu am mai stat niciodată atât de mult, chiar nu am ce să spun, vreau să iau săptâmână cu săptămână și să văd cum îmi reintru în formă, pentru că va fi destul de dificil.”

Despre momentele care au urmat după aflarea deciziei, aceasta a spus că au fost zile ,„foarte obositoare, așa, emoțional, epuizante, dar foarte bucuroase în același timp, pentru că am reușit ceea ce-mi doream de la început, să fac dreptate și să vadă toată lumea că sunt un sportiv curat.”

Șansele la Jocurile Olimpice

George Cosac a lansat invitația conform căreia o așteaptă pe Simona să joace în Fed Cup pentru a avea șanse să se califice la Olimpiada din vara acestui an. Aceasta dorește să joace la Jocurile Olimpice, însă crede că șansele sunt mici: „Îmi doresc să joc la Olimpiadă și voi face tot ceea ce trebuie ca să pot să mă calific, însă sunt șanse destul de minime.”

De asemenea, Halep a amintit că a discutat cu Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, susținând că se va întâlni în curând cu acesta: „Mi-a scris un mesaj, mi-a zis că ne întâlnim la Miami și discutăm, e mult mai bine față în față.”

În acest moment, Simona Halep a ieșit din clasamentul WTA, astfel că are nevoie de wild-card-uri din partea organizatorilor sau meciuri în calificări pentru a putea juca la turneele oficiale. În curând, va începe sezonul de zgură, preferat de Halep, doar că aceasta a decis să nu pună presiune pe sine. În același timp, întrebată dacă a solicitat vreun wild-card pentru următoarele turnee, aceasta a declarat că primul pas este prezența sa la Miami: „nu încă, nu m-am gândit, vreau să vă cum este prima dată la turneu și după aceea.”

Simona așteaptă fanii români în tribune

În anii trecuți, Simona a fost susținută de mii de fani la Turneul de la Miami, astfel că ea așteaptă ca fanii români să fie în continuare, în tribune, pentru a-i oferi sprijinul: „Tot timpul au venit și tot timpul m-au susținut. Îi aștept cu mare drag și sper să fie o atmosferă frumoasă”.

Dubla campioană de Grand Slam va reveni în circuit anul acesta la Miami Open, turneu WTA ce va debuta la data de 19 martie, cele mai bune rezultate din carieră atinse la acest turneu fiind două semifinale și două sferturi de finală. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?