Tenis Simona Halep, exemplul care schimbă regulile WTA. Noi informații despre cazurile de dopaj în tenis

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Cazul sportivei române modifică regulile circuitului de tenis feminin WTA, după ce Simona Halep a fost obligată să stea departe de terenul de tenis timp de peste un an și jumătate.Cazul „Simona Halep” îi face pe oficiali să se aplece asupra legilor existente

Surse WTA au dezvăluit că a fost admisă o nouă lege legată de situația în care a fost implicată Simona Halep. Concret, oficialii iau în calcul o nouă lege care reglementează cazurile în care sportivii stau mai mult în afara competițiilor decât sentințele pe care trebuie să le ispășească, situație în care se află și Simona. Aceasta nu a putut concura în meciuri oficiale timp de 18 luni, pe când pedeapsa definitivă, dictată de TAS, a însumat doar 9 luni.

Această regulă permite jucătoarelor eligibile, care au fost obligate să rămână în afara competițiilor din cauza Programului antidoping în tenis (TADP), să aibă șansa de a reveni în circuitul oficial, primind un „clasament special TADP”.

Este puțin probabil ca Halep să se bucure de această lege, întrucât nu se va aplica retroactiv, dar este de remarcat faptul că situația Simonei Halep duce la schimbări în circuitul WTA.

Un clasament diferit pentru jucătoare

„Noua regulă prevede ca jucătoarele care au fost suspendate provizoriu pentru o aparentă încălcare a regulilor antidoping, sau care au primit o perioadă de ineligibilitate pentru o încălcare a regulilor antidoping, și s-a constatat că nu au comis sau nu au nicio vină sau neglijență pentru încălcarea respectivă, pot utiliza un Clasament Special TADP pentru a concura într-un anumit număr de turnee.

Asta e în funcție de perioada în care jucătorul a stat în afara competiției din cauza faptului că nu a fost eligibil în cadrul Programului antidoping în tenis (n.r. - TADP). O jucătoare are la dispoziție 26 sau 52 de săptămâni pentru a-și folosi clasamentul special TADP la revenirea în competiție”, au transmis sursele WTA, citate de iAMsport.ro

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel