Grand Slam Simona Halep nu e pe lista jucătoarelor care au primit wild-card la Roland Garros

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Oficialii turneului de Mare Șlem de la Roland Garros au făcut publică lista tenismenelor care beneficiază de o invitație specială, Simona Halep, câștigătoarea competiției în anul 2018, nefiind prezentă în anunț.



Simona Halep nu primește wild-card la Roland Garros

Organizatorii celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului au făcut publică lista jucătoarelor care beneficiază de wild-card pentru a juca pe tabloul principal al competiției din capitala Franței. Simona Halep, câștigătoarea trofeului din anul 2018, nu a primit șansa de a juca la turneul la care a atins numeroase performanțe în carieră.

Cu toate acestea, campioana română nu ar trebui să fie uimită de ultimele informații, întrucât ea s-a declarat sceptică, în luna aprilie, în ceea ce privește criteriile de acordare a wild-card-urilor pe care francezii le iau în calcul.

„Francezii sunt naționaliști”

După spusele Simonei, organizatorii din Hexagon nu ar acorda invitații speciale altor jucătoare, decât celor de naționalitate franceză. Astfel, ea n-ar avea posibilitatea de a participa la turneul său „de suflet”:

„Sper și-mi doresc (n.r. - să particip la Roland Garros), însă francezii sunt naționaliști și, din ce am înțeles, dau la franțuzoaice (n.r. - wild-card). Eu îmi doresc tare mult să joc la Roland Garros, pentru că este turneul meu preferat și ar fi bine. Dar, acum, decizia este la ei", declara Halep, în urmă cu o lună.

Lista cu jucătoarele care au primit wild-card confirmă bănuielile Simonei Halep, șase din cele opt jucătoare care au primit invitația fiind de naționalitate franceză. Printre ele, și „veterana” și buna prietenă a lui Halep, Alizé Cornet, care a anunțat că își pregătește retragerea din tenis.

- Alizé Cornet (99 WTA), 34 de ani (Franța);

- Fiona Ferro (149 WTA), 27 de ani (Franța);

- Elsa Jacquemot (158 WTA), 21 de ani (Franța);

- Kristina Mladenovic (220 WTA), 31 de ani (Franța);

- Chloé Paquet (133 WTA), 29 de ani (Franța);

- Jessika Ponchet (155 WTA), 27 de ani (Franța);

- Ajla Tomljanovic (219 WTA), 31 de ani; 

- Sachia Vickery (127 WTA), 29 de ani. 

Turneul de Mare Șlem din capitala Franței va avea loc în perioada 20 mai - 9 iunie.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?