Jocurile Olimpice Simona Halep nu joacă în Cupa Billie Jean King. Șansele participării la Jocurile Olimpice de la Paris dispar

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Federația Română de Tenis a făcut anunțul astăzi, pe pagina sa de Facebook. Oficialii anunță faptul că Simona Halep nu poate participa la competiția care aduce față în față echipa României cu cea a Ucrainei, pe 12 și 13 aprilie, în Florida.



Simo ratează altă competiție a Jocurilor Olimpice

Simona Halep, revenită în circuitul profesionist de tenis după peste un an și jumătate, avea șansa de a participa la Olimpiada de la Paris din vară, ea fiind absentă de la ultimele două competiții. După ce au existat mai multe informații conform cărora românca nu ar putea participa la Billie Jean King Cup, întrecere care ar fi putut-o ajuta în calificarea pentru JO 2024, anunțul oficial a fost realizat de către FRT, astăzi. Mesajul Federației Române de Tenis se arată în felul următor:

„Din motive medicale, Simona Halep nu va putea fi prezentă alături de echipa României la confruntarea Billie Jean King Cup împotriva echipei Ucrainei.

Însănătoșire rapidă, Simona Halep!”

Din echipa României, condusă de Horia Tecău, fac parte tenismenele Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Anca Todoni și Mara Gae. Echipa Ucrainei se poate lăuda cu jucătoare ca Elina Svitolina, Lesia Tsurenko, Yulia Starodubtseva, Liudmyla Kichenok și Nadiia Kichenok.

Meciul României cu Ucraina se va disputa în Florida, pe 12 și 13 aprilie. O participare a Simonei la competiția Billie Jean King Cup ar fi ajutat-o să poată participa la Jocurile Olimpice de la Paris, 2024. Simona trebuia să participe măcar la un meci din această competiție între edițiile Tokyo 2020 și Paris 2024, iar una dintre aceste convocări să fie între 2023 și 2024. O altă posibilitate ar fi fost să aibă 20 de meciuri sub tricolor, de-a lungul carierei, în BJK Cup, dar Simona nu are decât 15 de astfel de prezențe.

Mai mult decât atât, ar fi fost nevoie ca Simona să revină în clasamentul WTA, undeva în jurul locului 100, pentru a fi eligibilă pentru JO Paris 2024.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel