Tenis Simona Halep nu participă la Roland Garros? Ce spune românca despre șansele sale la al doilea Grand Slam din an

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

După retragerile de la BJKC și Oeiras Ladies Open, Simona își continuă antrenamentele pentru a reveni la turneul de la Madrid, desfășurat în perioada 23 aprilie - 5 mai.

 



Halep își pregătește intens revenirea pe zgură

Fostul lider mondial a anunțat că va participa pe zgura din Portugalia, în cadrul turneului WTA 125 Oeiras Ladies Open, ai căror organizatori i-au acordat un wild-card. Competiția portugheză va avea loc în perioada 15 - 21 aprilie, dar fără prezența Simonei, întrucât aceasta s-a retras, între timp.

De asemenea, și organizatorii turneului Masters 1.000 de la Madrid i-au acordat un wild-card româncei, aceasta visând, totodată, la o invitație din partea oficialilor de la Roland Garros, turneul de Mare Șlem la care a ridicat trofeul în anul 2018.

Al doilea Grand Slam al anului va avea loc în perioada 20 mai - 9 iunie, iar dacă „Simo” va primi o invitație specială, acesta va fi primul turneu de Mare Șlem la care fosta lideră mondială va participa după revenirea în tenis, în urma pauzei cauzate de scandalul de dopaj. Cu toate acestea, românca nu crede prea mult în șansele sale de a-i fi oferit un wild-card din partea francezilor.

„Francezii sunt naționaliști”

După spusele sale, organizatorii din Hexagon nu ar acorda invitații speciale altor jucătoare, decât celor de naționalitate franceză. Astfel, Simona n-ar avea posibilitatea de a participa la turneul său „de suflet”:

„Sper și-mi doresc (n.r. - să particip la Roland Garros), însă francezii sunt naționaliști și, din ce am înțeles, dau la franțuzoaice (n.r. - wild-card). Eu îmi doresc tare mult să joc la Roland Garros, pentru că este turneul meu preferat și ar fi bine. Dar, acum, decizia este la ei", a spus Halep, într-un interviu pentru Digi Sport.

Testată des antidoping

Halep a revenit în țară după turneul de la Miami, antrenându-se la Baza Pescariu din București, alături de noul său antrenor. Simona a vorbit și despre un subiect mai puțin plăcut, acela de a fi supusă unui control antidoping. Campioana a fost testată inclusiv pe 9 aprilie.

„Da, chiar am întârziat un pic pentru că am avut antidoping de dimineață, o testare care deja pot să spun că e în viața mea. În ultima perioadă, mai ales în 2022, am fost testată la opt zile.”, a spus „Simo”.

„Sunt testată mai des, dar și în trecut eram foarte testată. Nu am nimic împotrivă, să vină de câte ori doresc. Nu e ușor să dai de fiecare dată sânge și urină, dar aceasta este procedura și n-am nimic împotrivă.

Mă simt mai bine, de la zi la zi e mai bine și încerc să-mi regăsesc ritmul pe care îl aveam în trecut, dar e mai greu decât mă așteptam. N-am crezut niciodată că va fi ușor, dar un pic cam prea greu. Voi fi răbdătoare și o să încerc să am încredere mai multă de la zi la zi”, a spus Halep, despre noile teste antidoping și antrenamentele pe zgură.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel