Tenis Simona Halep, numai un zâmbet după revenire. Ce spune campioana după înfrângerea din primul tur de la Miami

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Simona Halep, într-un interviu scurt acordat celor de la WTA, a oferit declarații privind întreaga perioadă prin care a trecut de la izbucnirea scandalului de dopaj și modul în care vede următoarele săptămâni. De asemenea, ea a analizat și meciul din primul tur de la Miami Open, încheiat cu victoria adversarei sale, Paula Badosa.



„Simt iubirea publicului!”

Simona Halep a analizat întreaga perioadă nefastă prin care a trecut de la izbucnirea scandalului de dopaj și cum prefațează următoarele săptămâni în circuitul de tenis profesionist, făcând aprecieri la adresa fanilor săi și a adversarelor sale. Ea se declară optimistă în privința revenirii sale în tenis, mai ales după nivelul arătat în meciul din primul tur, de marți seară, împotriva Paulei Badosa (80 WTA), scor 6-1 4-6 3-6, în favoarea spaniolei. Campioana noastră consideră că meciul împotriva Paulei a fost unul dificil, dar vede cu ochi buni forma fizică în care se află: „Pot rămâne cu multe lucruri pozitive [în urma meciului împotriva Paulei Badosa]. În opinia mea, am jucat bine. Nu am mai jucat de foarte mult timp, .. a fost un meci foarte dificil împotriva ei. [Badosa] este o jucătoare grozavă, e o sportivă cu un joc solid. Sigur, a fost un meci greu, dar cred că pot spune, în final, că am arătat un nivel de tenis bun.”

Întrebată de starea pe care o are după revenirea în circuit, Simona a declarat că se simte foarte bine și că apreciază mult susținerea pe care o are după o perioadă atât de lungă și dificilă. „Mă simt minunat. Simt iubirea publicului, aprecierea oamenilor și bucuria pe care o au când văd că am revenit. Am simțit adesea aceste lucruri, în toate zilele care au trecut și sunt foarte fericită că am revenit și că pot să joc sportul pe care îl iubesc. Fiind acolo și simțind emoțiile dinaintea unui meci e o chestiune specială!”, a mai declarat Halep.

„Cea mai dificilă perioadă din viața mea”

Halep a mai mărturisit că întreaga perioadă de pauză a reprezentat cea mai dificilă experiență a vieții sale, dar că iubirea pentru tenis o determină să continue: „A fost o perioadă foarte grea, cea mai dificilă perioadă din viața mea...O perioadă dificilă din punct de vedere emoțional. Uneori, am avut câteva momente în care nu am știut cum să mă descurc...Dar a trecut. Ce contează acum este că sunt capabilă să pot juca din nou, să pot juca sportul pe care îl iubesc și o fac cu bucurie. Ceea ce contează foarte mult pentru mine. Îmi dă energie să pot continua.”

Simona Halep, un sportiv curat 

Mai mult decât atât, Simona a mărturisit că lupta sa a avut scopul de a arăta întregii lumi că este o sportivă curată, care nu recurge la alte mijloace de a performa: „Nu am mai pățit așa ceva în viața mea, nu am avut o experiență așa de dificilă niciodată, dar ceea ce m-a ajutat să fiu puternică și să continui să lupt este că sunt o sportivă curată și nu am făcut nimic greșit.”

„Așa că am știut că adevărul va ieși la iveală și că va veni ziua în care mă voi întoarce pe teren. Sunt foarte fericită de acest lucru [despre revenire]!”, a mai susținut Halep.

I-au lipsit fanii și jucătoarele. Halep nu pune presiune pe rezultate imediate

Întrebată de ceea ce i-a lipsit în toată perioada de inactivitate, Simo a mărturisit că i-a fost dor de energia fanilor, dar și de adversarele sale din circuit: „Mi-a fost dor de emoții, de stresul de dinainte de meci, de public și de energia lor și bineînțeles, de jucătoare. Întrucât am douăzeci de ani de când sunt în circuit, le cunosc pe toate!. Mi-a lipsit tot! Și, totodată, presa!

De asemenea, Simona a spus că următorii pași în consolidarea revenirii sale se bazează pe antrenamente mai dese și mai alerte, dar nu uită să se bucure de tenis. „O să mă întorc acasă, o să încep să mă antrenez mai mult decât am făcut-o până acum [până la revenire]. Zgura este o suprafață bună pentru mine, dar acum nu știu la ce să mă aștept. Vreau să iau lucrurile încet și să mă bucur la maximum, pentru că asta mă va ajuta să continui să cred că am șanse să revin în locul în care îmi doresc să fiu.”, a încheiat campioana.

lnterviul poate fi vizionat mai jos:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ????????WTA Romania???????? (@wta_romania)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?