Competitii Simona Halep poate reveni în TOP, spune Ion Țiriac. „Dacă are răbdare și îi place ce face, dacă nu...”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fostul tenismen Ion Țiriac a declarat că Simona Halep merită să primească un wild-card la Jocurile Olimpice de la Paris, drept compensație pentru perioada lungă în care a suferit.



„Simo” poate reveni unde a rămas în anul 2022. Ion Țiriac spune și cum

Miliardarul român a declarat, vineri, că ar fi frumos ca jucătoarea noastră, a cărei suspendare pentru dopaj de patru ani a fost redusă la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv, să primească un wild-card la Jocurile Olimpice de la Paris drept compensație pentru ce a suferit fără vină.

„Ar fi frumos ca Simona să primească acel wild-card ca și compensație pentru ce a suferit fără vină atâta timp. Nu sunt convins că o să-l primească, deși îi doresc asta, pentru că sunt mulți la 15, 16, 17, 18 ani care sunt afirmați, dar nu au făcut limitele (condițiile impuse pentru calificarea la JO) pentru că nu au avut posibilitatea”, a declarat Țiriac.

„Trebuie să fim atenți puțin și cu Simona Halep, pentru că sunt mulți care vorbesc degeaba. După doi ani de pauză, ca să revii, îți trebuie alți doi ani. Poate Simona are acești doi ani, dar cât moral trebuie să aibă ea ca să ia o bătaie de la o junioară de 15 ani sau să piardă în primul tur aici, în primul tur și acolo, și în turul doi dincolo și în turul trei în partea cealaltă.

Cine are acest moral? Ea e câștigătoare de Wimbledon și numărul 1 mondial atâtea săptămâni. Deci Simona dacă are răbdare și îi place ce face, da... dacă nu... Pentru că profesioniștii în tenis nu sunt mineri! Nu, au o meserie pe care o fac cu plăcere, de plăcere și așa trebuie tratați!”, a mai adăugat acesta.

Țiriac pariază pe opt medalii la JO 2024

Ion Țiriac a menționat că ar fi mulțumit dacă România va câștiga opt medalii la JO de la Paris, precizând că succesul la competiția supremă depinde foarte mult de forma din ziua concursului.

„Se spune de 10 medalii la Jocurile Olimpice, dar eu sunt mulțumit cu opt. Popovici, sigur că poate, întrebarea este în ce formă va fi. Dar să o întrebăm pe Potec ce a făcut, că a câștigat aurul nu la proba ei, iar la proba ei a ieșit a patra. Pentru că așa este, te pregătești patru ani pentru 10 secunde la 100 de metri, iar în dimineața aia te doare stomacul și ai terminat patru ani de muncă.

Eu m-am pregătit patru ani, iar la 20 de ani, cu trei zile înainte să plecăm la Olimpiadă, am boicotat-o. Aia a fost ruina vieții mele. Eu pot să scriu trei romane cu viața de sportiv”, a menționat omul de afaceri la evenimentul organizat cu ocazia includerii oficiale în galeria Țiriac Collection a mașinii Mercedes AMG One.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Competitii




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel