Tenis Simona Halep se întoarce în echipa de Billie Jean King Cup a României

Data publicării:
Foto Sonia Baciu
Foto Sonia Baciu

Simona Halep va face parte din echipa de Billie Jean King Cup a României la meciul cu Ucraina. Simona Halep nu a apucat încă să revină pe terenul de tenis după ce TAS i-a redus suspendarea de la 4 ani la 9 luni, însă a fost deja convocată în lotul României pentru meciul cu Ucraina, din Billie Jean King Cup. 

Alături de Halep, Horia Tecău le-a mai convocat pe Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Anca Todoni şi Mara Gae. Meciul cu Ucraina va avea loc pe 12 şi 13 aprilie în SUA. 

Pentru Ucraina vor evolua Elina Svitolina, Lesia Ţurenko, Iulia Starutobteva, Liudmila Kicenok şi Nadia Kicenoc. 

România a învins-o de 3 ori până acum pe Ucraina, iar vecinele noastre au câştigat o singura dată. 

În 1997, România s-a impus cu 3-0, la Bari (Italia), în Grupa B a zonei Europa/Africa. În 1999, România câştiga cu 2-0, în Spania (Murcia), în play-off-ul zonei Europa/Africa. Singura victorie a Ucrainei datează din 2003, când învingea cu 2-1, la Estoril (Portugalia), în Grupa C a zonei Europa/Africa. Ultimul duel a avut loc în 2014, la Budapesta, România câştigând cu 2-0, în barajul de promovare al zonei Europa/Africa.

În noiembrie, România a învins Serbia cu 4-0, la Kraljevo, în baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială a competiţiei, în timp ce Ucraina a trecut de Lituania cu 3-1, la Vilnius, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel