Jocurile Olimpice Simulare de atentat jihadist, cu o lună jumătate înainte de startul JO de la Paris

Data publicării:
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

A fost simulat un atentat jihadist cu doar câteva săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Paris. Poliţia naţională spaniolă şi Poliţia naţională franceză au simulat un atac jihadist în apropierea Jocurilor Olimpice de la Paris, care vor debuta pe 26 iulie în capitala Franţei, informează EFE.

Exerciţiul, care a avut o durată de patru ore, cu caracter surpriză şi care a fost coordonat de Comisariatul general de Informaţii al Poliţiei Naţionale, a început în localitatea franceză Bayonne, unde presupuşii terorişti ar fi comis atentatul, şi a continuat la San Sebastian, unde aceştia s-ar fi deplasat şi ar fi luat ostatici.

Conform Direcţiei Generale de Poliţie, au fost stabilite patru puncte de coordonare, situate în Bayonne, Paris, San Sebastian şi Madrid, toate cu prezenţa efectivelor aparţinând ambelor poliţii pentru a garanta coordonarea acţiunilor şi a comunicaţiilor.

Operaţiunea, denumită "Optimus", a fost coordonată în Spania de Comisariatul General de Informaţii (CGI) şi a contat pe participarea Grupurilor Operative Speciale de Securitate (GOES), Unitatea de Intervenţie canină a Poliţiei (UIP) şi Brigada de Informaţii din San Sebastian (BPI).

"Exerciţiul a urmărit "întărirea tuturor mecanismelor de ripostă necesare pentru acest tip de atentate în planificarea pentru asigurarea securităţii la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară", au transmis poliţiile din cele două ţări, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel