Stiri Sindicaliștii protestează în fața Agenției Naționale de Tineret și Sport. Elisabeta Lipă: „Așa nu rezolvă!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sindicatul Național Tineret și Sport protestează în fața Agenției Naționale de Tineret și Sport, solicitând creșteri de salarii. De asemenea, aceștia reclamă deficitul de personal cu care se confruntă.



Elisabeta Lipă știe de existența protestului

Mai mulți membri ai Sindicatului Național Tineret și Sport s-au adunat în fața Agenției Naționale de Tineret și Sport pentru a protesta, din cauza salariilor mici și a deficitului de personal. 

Fosta mare sportivă, Elisabeta Lipă și totodată președintele Agenției Naționale pentru Sport, a recunoscut că solicitările protestatarilor nemulțumiți sunt justificate, cu toate că se îndoiește de succesul acțiunilor acestora.

„Acest protest este organizat de Sindicatul Național pentru Tineret și Sport. Ei revendică salariile mici și vor o mărire de 25%. Sindicatul nu are nicio treabă cu noi. Eu m-am dus printre ei, iar ei au anunțat că fac protest și că vor această mărire...

Au fost câțiva inși la acest protest, dintre care jumătate n-au avut nicio treabă cu sportul. Să fim serioși! Într-adevăr, salariile sunt foarte mici în sport, din păcate. Dar nu așa... așa nu rezolvă!

Când iei niște cotizații mari, din punctul meu de vedere, pentru salariile oamenilor, trebuie să și arăți că te lupți pentru el. Asta nu este o luptă corectă pentru ei. Sindicatul ia respectivele cotizații.

Îi reprezintă pe oameni, dar, după ce că au salarii mici, mai plătesc și o anumită sumă pe lună... Nu e vorba că sunt îndreptățiți sau nu, dar au dreptate.

În sport sunt cele mai mici salarii. Sindicatul, dacă vrea să-i reprezinte pe oameni, nu scot un A4 și spun 'Măriți-ne salariile cu 25%'. Acest protest este al oamenilor care deservesc sportul”, a declarat Elisabeta Lipă, pentru iAMsport.ro.

Salarii mici și lipsă de personal

Principala revendicare a sindicaliștilor este legată de salarizare. Totodată, ei se plâng și de deficitul de personal pe care îl întâmpină.

„Vom fi în stradă în principal din cauza salariilor foarte mici cu care suntem plătiți. Legea salarizării nu s-a aplicat niciodată în Sport și Tineret. Așteptăm de ani de zile o nouă Lege a salarizării, dar se pare că nu mai vine și, în timpul ăsta, ne luptăm cu un sistem de salarizare foarte mic.

Principala revendicare ar fi că muncim sâmbăta și duminica fără să fim plătiți, fără să primim timp liber în compensare, din cauza lipsei de personal.

Există o lipsă de transparență privind descentralizarea și reorganizarea subordonatelor Agenției Naționale pentru Sport. După cum știm, acum trei ani aproape a fost înființat un nou minister al Tineretului și de atunci nu mai știm care sub ce minister suntem, ce subordonată suntem, nu primim buget pentru activitățile noastre și ne confruntăm cu o serie întreagă de discriminări salariale”, a declarat Andy Nogy, președintele SNTS, la B1, citat de iAMsport.ro

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Stiri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel