Jocurile Olimpice Singura naţională a României calificată la Olimpiadă e cea de Polo. "Nu mergem doar să fim prezenţi, nu e suficientă calificarea"

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Federaţia Română de Polo
Facebook Federaţia Română de Polo

Echipa naţională de polo masculin pe apă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Alexandru Matei, preşedintele Federaţiei de Polo, a transmis obiectivul poloiştilor la Paris. 



Alexandru Matei a participat la Jocurile Olimpice şi în calitate de jucător al naţionalei, în 2012, la Londra. 

"De fiecare dată când mă gândesc la Jocurile Olimpice și la faptul că am participat acolo, mi se face pielea de găină. Oricând, cu oricine vorbesc, și de 10 ori pe zi dacă o fac, de 10 ori mi se face pielea de găină!

Pentru că e inimaginabil... Gândește-te că poți să mergi în acel sat olimpic, unde te întâlnești cu toți sportivii participanți la Jocurile Olimpice, de la toate sporturile, poți să stai de vorbă cu Kobe Bryant, poți să stai de vorbă cu Novak Djokovic, poți să stai de vorbă cu Maria Sharapova. De exemplu, noi am stat de vorbă cu Maria Sharapova.

Poți să stai de vorbă cu cei mai mari sportivi din lume, pe care nu-i vezi decât la televizor. Iar asta e în afara bazinului, în afara competiției", spune Alexandru Matei. 

Alexandru Matei a spus obiectivul naţionalei la Paris 2024

"5-8! Același pe care l-am declarat și către Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Am fost parte din acea întâlnire cu Comitetul Tehnic de la COSR, în care am prezentat planul de pregătire, iar în acel plan de pregătire am declarat locurile 5-8.

Am fost întrebat: 'Oare este ok, e fezabil?'. Din punctul meu de vedere, este extraordinar de greu, dar nu mergem niciodată să facem figurație. Nu mergem doar să fim prezenți, nu e suficientă doar această calificare. Una care, într-adevăr, e senzațională.

Dar nu mergem acolo doar pentru chestia aceasta. Vom încerca să depășim rezultatele de la ultimele două ediții de Jocuri Olimpice: în '96 locul 11, în 2012 locul 10... Acum îmi doresc foarte mult să intrăm între primele opt”, a mai declarat Alexandru Matei pentru GSP.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel