Box Singurul regret al lui Mihai Leu. "A însemnat sfârşitul carierei mele de boxer"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Mihai Leu a făcut performanţă pentru România atât în ringul de box, cât şi pe circuitul de raliu. Trecerea de la mănuşi şi şort la volan şi combinezon nu a fost, însă, una facilă, ci mai degrabă forţată de împrejurări. În 1997, Mihai Leu cucerea titlul mondial la categoria semimijlocie la box, titlu pe care l-a şi apărat apoi, înainte de a-şi încheia cariera pugilistică. Ulterior, Mihai Leu a trecut la automobilism sportiv, însă spune că i-ar fi plăcut să mai boxeze câţiva ani. 

"Eu, în timpul meciului în care am devenit campion mondial, am avut o problemă. Mi s-a rupt tendonul care ţine bicepsul la braţul stâng. După meci am fost operat, dar am reînceput antrenamentele mult mai repede decât mi-a recomandat doctorul, şi asta s-a văzut. După ce mi-am apărat titlul mondial, am fost din nou operat, după care am reînceput antrenamentele, dar nu mai aveam forţă în braţul stâng absolut deloc. 

Stânga era lovitura mea de bază. 70% dintre loviturile dintr-un meci le dădeam cu stânga. Asta a dus la sfârşitul carierei mele de boxer. La 29 de ani ai toată viaţa înainte. Dar, până la urmă, cursele au ajuns a doua mea profesie", a declarat Mihai Leu în exclusivitate pentru DC Sport. 

L-am întrebat, pe finalul interviului, pe Mihai Leu dacă are regrete din timpul carierei sau dacă i-ar fi plăcut să facă vreun lucru diferit. Deşi ne-a spus că nu e un om care să se gândească prea mult la "ce ar fi fost dacă", a recunoscut că ar fi vrut să mai boxeze câţiva ani. 

"Nu sunt un om care să aibă regrete, pentru că sunt degeaba. Dar singurul lucru din cariera mea sportivă pe care îl regret este faptul că am acceptat să boxez mult mai repede decât mi-a zis doctorul. Asta a însemnat sfârşitul carierei mele de boxer. Şi sincer aş mai fi boxat măcar vreo 2-3 ani", a declarat Mihai Leu. 

Când a pus mănuşile în cui şi s-a retras din box, Mihai Leu era încă neînvins. Din acest punct de vedere, Mihai Leu se poate lăuda că este egalul legendarului Terry Marsh. Mihai Leu a avut 28 de meciuri disputate la profesionişti. Cinci dintre acestea au fost câştigate prin KO, alte cinci prin KO Tehnic şi restul au fost câştigate la puncte. 

Youtube video image

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Box
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel