Fotbal international Sir Jim Ratcliffe a preluat 25% din acţiunile lui Manchester United. Începe o nouă eră pe Old Trafford

Data publicării:
Fotografie de la Mylo Kaye, Pexels
Fotografie de la Mylo Kaye, Pexels

Miliardarul Jim Ratcliffe, patronul Ineos, a preluat un pachet minoritar de acţiuni la Mnachester United. Miliardarul britanic Jim Ratcliffe, patronul gigantului petrochimic Ineos, a devenit coproprietar al clubului de fotbal Manchester United, după ce intrarea sa în capitalul acestei grupări a fost aprobată oficial, informează AFP.

Omul de afaceri în vârstă de 71 de ani "a finalizat achiziţia" a 25% din acţiunile clubului englez, conform termenilor acordului, "după ce a îndeplinit toate condiţiile, inclusiv aprobările din partea Federaţiei engleze de fotbal şi a Premier League", a anunţat Manchester United într-un comunicat.

Ratcliffe a investit 200 de milioane de dolari (aproximativ 185 de milioane de euro) pentru a-şi creşte portofoliul de acţiuni, ceea ce duce angajamentul său la "aproximativ 27,7%", se arată în comunicat.

Ratcliffe îşi poate mări numărul de acţiuni până la 31 decembrie 2024De asemenea, el trebuie să vină cu încă 100 de milioane de dolari (92 de milioane de euro) până la 31 decembrie 2024, sumă destinată "investiţiilor viitoare în infrastructura stadionului Old Trafford". Acest lucru ar duce angajamentul său la 28,9%.

"A deveni coproprietar al lui Manchester United este o mare onoare şi vine cu o mare responsabilitate", a comentat Ratcliffe, citat în comunicat.

Acordul de marţi "marchează finalizarea tranzacţiei, dar este doar începutul călătoriei noastre de a aduce Manchester United în vârful fotbalului englez, european şi mondial, cu facilităţi de clasă mondială pentru suporteri noştri. Lucrările pentru atingerea acestor obiective se vor accelera începând de astăzi", a adăugat miliardarul.

Acest deznodământ marchează sfârşitul unei lungi telenovele care a început în noiembrie 2022, când familia Glazer, proprietarul american al celebrei echipe engleze, a anunţat că studiază o vânzare totală sau parţială a clubului.

Jim Ratcliffe s-a confruntat cu concurenţa şeicului Jassim Ben Hamad Al Thani, preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB), care s-a retras însă din cursă în octombrie 2023.

Susţinător al Red Devils încă din copilărie, fondatorul grupului Ineos, care patronează şi cluburile OGC Nice (Franţa) şi Lausanne-Sport (Elveţia), va fi responsabil, de asemenea, cu operaţiunile sportive ale echipei Manchester United, care a cucerit 20 de titluri de campioană a Angliei, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel