Superliga Romaniei Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

CFR Cluj a terminat campionatul pe locul 2 şi merge în preliminariile Conference League. Din punct de vedere teoretic, Universitatea Craiova va juca un meci de baraj cu echipa care va câştiga duelul dintre Oţelul Galaţi şi Universitatea Cluj, iar Farul Constanţa, care a terminat pe locul 4, rămâne pe dinafară. 



Numai că situaţia s-ar putea schimba, dacă cei de la Corvinul Hunedoara nu primesc licenţă UEFA şi nu vor putea participa în preliminariile Europa League. 

Ioan Varga, finanţatorul celor de la CFR Cluj, le cere hunedorenilor să cedeze locul de Europa formaţiei lui Gică Hagi, Farul Constanţa.

"Îl felicit pe domnul Rotaru. Este un om care pune suflet și mulți bani în fotbal. Vreau să mergem în Europa cu toții pentru România. Mi-ar plăcea să meargă inclusiv Gică Hagi. Poate că ar fi frumos ca Hunedoara să renunțe pentru România și să-l lase pe Gică Hagi să meargă în cupele europene", a spus Neluțu Varga, într-un mesaj transmis către Prima Sport.

Mihai Rotaru spune că nu poţi cere unei comunităţi să se dea la o parte. Avertisment pentru Oţelul şi U Cluj. Ar putea juca de 2 ori barajul

Finanţatorul celor de la Universitatea Craiova scoate la lumină o situaţie incredibilă. Oţelul sau Universitatea Cluj ar putea juca de două ori barajul pentru cupele europene, dacă cei de la Corvinul Hunedoara nu primesc licenţa UEFA. 

"Mă pun în postura celor care au investit acolo sentimente, mă pun în postura suporterilor. Ar fi frustrant pentru ei, chiar dacă pentru noi ar fi extraordinar, pentru că n-am mai juca barajul. Cei mai avantajați ar fi CFR Cluj pentru că ar merge direct în Europa League, dar nu poți cere unei comunități să se dea la o parte. Chiar dacă ne-ar avantaja pe noi!

Mi-e greu să mă pronunț, dar avem o problemă. Azi nu știm cine joacă barajul. Din cunoștințele mele, Corvinul nu are astăzi licență de Europa. Îmnseamnă că ei nu pot să meargă în Europa și automat barajul îl dă Farul. Poate dăm barajul noi și după ce îl dăm aflăm că nu a primit licență Corvinul. Și ce face Farul? Vine din concediu și joacă barajul cu cei cu care am jucat și noi?! Astăzi, Corvinul nu are licență", a declarat acesta. 

Oţelul şi Universitatea Cluj se înfruntă duminică, 19 mai, de la ora 14:30, în meciul de baraj destinat echipelor de la vârful playout-ului. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?