Fotbal Situaţie incredibilă în Liga a II-a. Noul lider, Corvinul Hunedoara, nu are drept de promovare

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Corvinul Hunedoara a devenit noul lider al ligii secunde de fotbal, însă nu poate promova în Liga 1. 



Corvinul Hunedoara a câştigat meciul cu CSM Slatina de pe teren propriu cu 3-0 şi a urcat pe prima poziţie a ligii secunde la fotbal. Situaţia este, însă, una incredibilă, pentru că cei de la Corvinul nu au drept de promovare în acest sezon. 

Corvinul Hunedoara vrea să preia modelul de la FC Argeş şi să îşi schimbe forma juridică în club de drept privat, astfel încât să poată lupta pentru promovare, însă acest lucru se poate întâmpla abia din sezonul următor. 

”Prin clubul de drept public am putut să finanțăm activitatea sportivă, după modelul CSM-urilor, dar știm că legea ne obligă să ne schimbăm forma de organizare. Nu știm de ce la handbal sau baschet cluburile pot activa în primile ligi fiind de drept public, dar la fotbal nu. Asta e, ne conformăm și am ales modelul Campionii FC Argeș. Secretarul primăriei s-a deplasat personal la Pitești pentru a studia exact statutul clubului și a obține și alte detalii legate de finanțare. Mergem pe varianta unei asociații, ce se va numi Asociația Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921 și care va pleca – probabil – la drum cu trei membri asociați. Unul e Primăria Hunedoara, al doilea o societate comercială din subordinea Primăriei și al treilea, cel mai probabil, Consiliul Județean Hunedoara. Am avut deja discuții pe această temă cu președintele instituției Laurențiu Nistor, dar mai trebuie să o finalizăm. Cert este că numele a fost deja rezervat la Ministerul Justiției, iar Primăria va cesiona noii asociații palmaresul, marca pe o perioadă de 5 ani. Dacă, doamne ferește, se întâmplă ceva, Corvinul rămâne acasă, nu va mai fi înstrăinat, cum s-a întâmplat în anii precedenți. Știm ce eforturi s-au depus să ne recuperăm brandul, marca, o să le fiu veșnic recunoscător vechilor corviniști, precum Ioan Andone sau Mircea Rednic, dar și altora pentru contribuția lor. Evident, am fi cei mai bucuroși dacă ar intra și societățile private în asociația noastră, putem avea oricâți membri, cu condiția ca aceștia să fie impari. Chiar joi voi avea o discuție cu reprezentanții firmei ArcelorMittal, pentru un parteneriat, dar deocamdată din postura de sponsori. Mai aveam de la Arad firma Maxximus, care a fost de la bun început alături de noi și avem ușa deschisă și pentru alți parteneri”, a spus, pentru Liga2.ro, primarul Dan Bobouțanu.

Corvinul Hunedoara nu este singura echipă care nu poate promova 

Unirea Slobozia a învins în deplasare CSC Dumbrăviţa, cu 2-0, CS Mioveni a învins CSM Alexandria cu 1-0, iar CSA Steaua a pierdut cu CSM Reşiţa, în deplasare, scor 3-1. 

Steaua, CSC Șelimbăr, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița, CS Tunari, CSM Alexandria, CSM Reșița și Corvinul Hunedoara sunt cele opt echipe care joacă în Liga 2 fără să poată promova, problema fiind forma lor de organizare, una de drept public.

CSC Şelimbăr este pe locul 3 în Liga 2 şi se află în aceeaşi situaţie ca cei de la Corvinul Hunedoara. Astfel, doar patru din primele 6 clasate, care asigură locul în playoff-ul de promovare, pot lupta în mod real pentru intrarea în Liga 1. Ceea ce înseamnă că, dacă la finalul campionatului Corvinul Hunedoara şi CSC Şelimbăr se clasează pe primele două poziţii ale clasamentului, echipele care vor promova direct în Liga 1 vor fi cele de pe locurile 3 şi 4, iar locul 5 va juca baraj cu echipa de pe locul 16 din Liga 1. Actualmente, acea poziţie este a celor de la Poli Iaşi. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?