Fotbal Slavia Praga a fost cumpărată de magnatul ceh Pavel Tykac

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Autorităţile de liberă concurenţă din Cehia au autorizat vânzarea clubului de fotbal Slavia Praga, unul dintre cele mai populare din ţară, către magnatul ceh Pavel Tykac, a informat miercuri ziarul digital Sport.cz.



Tykac, un om de afaceri din sectorul energetic, în vârstă de 59 de ani, care deţine a patra avere din această ţară, cu o valoare estimată la 7,3 miliarde de euro, a achiziţionat practic toate acţiunile clubului, într-o operaţiune estimată la aproximativ 80 de milioane de euro.

Achiziţia clubului praghez, fondat în 1892, include Arena Fortuna, stadionul pe care evoluează Slavia, cu o capacitate de circa 20.000 de spectatori, care va fi cumpărat printr-o societate de investiţii.

Sunt printre fanii loiali ai Slaviei, ca tatăl meu şi bunicul meu. Posibilitatea de a sprijini dezvoltarea viitoare a clubului este o onoare pentru mine şi sper ca şi copiii mei să fie angajaţi în acest loc de muncă în viitor, a declarat Tykac pentru ziarul ceh.

Slavia se afla până acum în mâinile conglomeratului chinez CITIC Group, care este la rândul său proprietar al CEFT Europe, principalul investitor chinez din Cehia, cu interese imobiliare, turistice, în industria berii şi media.

Datorită injecţiei de capital chinez din 2015, Slavia a reuşit să facă transferuri importante şi să-şi îmbunătăţească palmaresul, cu trei titluri, trei cupe, ajungând de trei ori în sferturile de finală în cupele europene.

În acest sezon, Slavia, care l-a achiziţionat în vara trecută pe fundaşul român Andres Dumitrescu (împrumutat până la finalul sezonului la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), ocupă locul doi în clasament, la cinci puncte de liderul Sparta Praga, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?