Fotbal Slavia Praga, fosta echipă a lui Nicuşor Stanciu, a fost cumpărată de un miliardar ceh

Data publicării:
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Pavel Tykac, al patrulea cel mai bogat ceh, a cumpărat Slavia Praga. Miliardarul ceh Pavel Tykac a cumpărat clubul de fotbal Slavia Praga de la grupul chinez de investiţii CITIC, a anunţat, joi, gruparea din capitala Cehiei la care joacă şi fundaşul român Andres Dumitrescu.

Tykac, un investitor din domeniul energetic, este al patrulea cel mai bogat ceh, cu o avere estimată la 8,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Termenii tranzacţiei nu au fost dezvăluiţi, dar operaţiunea include şi stadionul pe care joacă Slavia, precizează agenţia AP.

Tykac (59 ani) a declarat că este un fan al echipei pragheze, aşa cum au fost bunicul şi tatăl său, şi ar fi o mare onoare pentru el să supravegheze dezvoltarea clubului. Tykac va conduce consiliul de conducere al clubului.

În cinci ani în care Slavia s-a aflat sub patronatul grupului CITIC, clubul a stins sferturile de finală ale cupelor europene de trei ori, câştigând trei titluri naţionale şi trei Cupe ale Cehiei.

Slavia s-a calificat direct în optimile de finală ale Europa League în acest sezon, câştigând o grupă din care au mai făcut parte AS Roma, Servette Geneva şi Sheriff Tiraspol.

Achiziţionarea clubului urmează să fie aprobată în februarie, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel