Handbal Soarta CSM Bucureşti depinde de alegerile locale. "Nu aş mai băga bani la echipă"

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

CSM Bucureşti este finanţată din bugetul Primăriei Generale în mare parte. Astfel, în ultimul an, CSM Bucureşti a avut un buget de aproape 5 milioane de euro. 



CSM Bucureşti a ratat în acest an calificarea în Final 4-ul Ligii Campionilor la handbal feminin, lucru care a adus din nou în discuţie cheltuielile mari ale municipalităţii cu un club care nu reuşeşte să facă pasul spre marea performanţă. În ciuda faptului că CSM Bucureşti a câştigat din nou campionatul, echipa de handbal s-a despărţit de antrenorul Adrian Vasile. 

Cooptat în staff-ul lui CSM Bucureşti din 2014, Adrian Vasile a devenit antrenorul principal al echipei în octombrie 2019. A câştigat de trei ori liga naţională cu CSM Bucureşti în ultimii 4 ani, a câştigat Cupa, dar şi Supercupa României. 

În ceea ce priveşte participările în EHF Champions League, CSM Bucureşti a totalizat 9 prezenţe în faza sferturilor de finală, performanţă cu care se mai poate mândri doar Gyor. 

Acum, soarta celor de la CSM Bucureşti depinde de alegerile locale. Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Generală, anunţă că nu ar mai fi dispus să dea sume importante de bani din bugetul local către echipa de handbal. 

"O să întreb oamenii (n.r. dacă mai vor să susţină financiar CSM Bucureşti). Din punctul meu de vedere, ca Primărie, ai o responsabilitate să facilitezi sportul, să fie accesibil tuturor, nu neapărat să investeşti foarte mulţi bani într-o echipă profesionistă. Dacă ar fi să aleg între chestiile astea, cum ar fi să reabilitez bazele sportive, să facem accesibile abonamentele pentru juniori, vs CSM, aş merge pe prima variantă, nu aş mai băga bani la echipă. Dacă ar fi să aleg. Dar, din respect, ar trebui să îi întrebăm pe oameni ce îşi doresc mai mult. Poate le putem face pe amândouă, nu ştiu", a declarat Sebastian Burduja la Fanatik. 

La despărţirea de Adrian Vasile, însă, conducerea CSM a menţionat că bugetul echipei nu intră nici măcar în top 6 la nivel european. 

"Cu un buget care nu este nici pe departe cel mai mare din întrecerea europeană, probabil nici măcar printre primele șase, CSM București a fost totuși o prezență permanentă în ultimii ani între primele 8 formații ale bătrânului continent. Incontestabil o mândrie, mai ales că nicio altă echipă românească, indiferent de disciplină sportivă aleasă, nu a reușit ceva similar, iar palmaresul intern și internațional al echipei de handbal, după doar 16 ani de la înființare, este unul extrem de valoros și foarte greu de replicat, pentru o perioadă atât de scurtă de timp: 7 titluri naționale, 7 Cupe ale României, 5 Supercupe ale României și EHF Champions League", a transmis clubul.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?