Echipa nationala Soluţii pentru postul de fundaş stânga la naţională. Răzvan Raţ nu ar merge pe mâna lui Camora la EURO 2024. "Nici pe Bancu nu l-aş bate în cuie"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Răzvan Raţ, fostul căpitan al naţionalei României, propune soluţii pentru postul de fundaş stânga la naţională, în vederea EURO 2024. 



"Pentru mine, Bancu este un hibrid. În sensul în care este un jucător de atac, un jucător care are mai multă calitate pe faza de atac decât pe faza de apărare. Este un jucător transformat, practic. În anumite circumstanţe, este un jucător de atac transformat în apărător. Eu rămân la aceeaşi părere, că el are mult mai multe calităţi pe faza de atac decât ştiinţă de a se apăra. 

Eu cred că este un jucător care este foarte bun în funcţie de adversarul pe care îl avem. Mai departe, cred că pe lângă Bancu, Borza este un jucător care poate să apară la Campionatul European. Dumitrescu poate să fie şi el. Eu aş alege mai degrabă o soluţie tânără decât pe Camora. Este un lucru evident pentru mine, nici nu stau să gândesc. Nici măcar nu l-aş bate în cuie pe Bancu. Nu ar fi Bancu şi ceilalţi, chiar dacă sunt jucători tineri. Nu mă gândesc că sunt jucători care ar putea apărea doar dacă, spre exemplu, Bancu a mâncat ceva greşit", a declarat Răzvan Raţ la Liga Digisport. 

Bancu, omul meciului cu Elveţia 

"În noiembrie 2022 a trecut prin momente grele după accidentarea suferită, la un an distanță a obținut biletele pentru EURO 2024. Nicușor Bancu – un munte de ambiție și devotament. 

Conform website-ului de specialitate Sofascore, Nicușor Bancu a obținut cea mai bună notă (rating – 7,7) dintre toți jucătorii de câmp ai Naționalei României în disputa cu Elveția, scor 1-0. Integralist în victoria de aseară și în „luptă” directă cu adversari puternici precum Shaqiri și Akanji, căpitanul nostru a continuat seria evoluțiilor excelente din această campanie de calificare, încununată cu succes.

Iată câteva dintre cifrele lui Nicușor în meciul cu Elveția:

- 90 de minute jucate

- Dueluri câștigate – 8 din 12

- Acuratețea paselor – 83% (20 din 24)

- Driblinguri reușite – 3 din 4

- Intercepții – 2

- Mingi lungi – 2 din 2

De notat faptul că în meciul care a consfințit calificarea matematică la Turneul Final din Germania, contra Israelului, Nicușor Bancu și Vladimir Screciu au fost singurii jucători de câmp titulari din Liga I", au scris cei de la Universitatea Craiova pe Facebook.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel