Echipa nationala Sondaj DCSport. Se califică România la Campionatul Mondial 2026?

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

România a fost eliminată de la EURO 2024 în faza optimilor de finală de către Olanda. Batavii s-au impus cu scorul de 3-0, într-un meci marcat şi de erori de arbitraj. Gakpo şi Malen de două ori au stabilit scorul final pentru Olanda, dar este de reţinut că arbitrul Felix Zwayer l-a iertat de două ori de o posibilă eliminare pe Denzel Dumfries, fundaşul olandez care i-a spart capul lui Ianis Hagi şi care l-a scos pe targă din teren pe Vasile Mogoş, după un placaj ca la rugby. 

După meci, Gheorghe Hagi a spus că România se va califica cu siguranţă la Campionatul Mondial, pentru că tricolorii au demonstrat ce valoare au la Campionatul European. 

"În primul rând trebuie să-i felicităm, pentru tot parcursul pe care l-au avut, pentru că au intrat în istorie, au făcut lucruri foarte bune. E clar că din grupe când ieşi întâlneşti adversari foarte buni. Am avut oportunităţile noastre, dar s-a văzut că Olanda e o echipă foarte bună, şi colectiv, şi individual a avut controlul meciului, a controlat şi ritmul şi intensitatea jocului. Noi am făcut tot ce am putut, dar e un proces, din orice meci înveţi. Trebuie să mergem înainte, deocamdată atâta pot, trebuie să ne uităm înainte, să vedem ce mai e de făcut, să devenim mai buni pentru a face performanţe şi mai mari. 

Felicitări antrenorilor, staffului, suporterilor, toată România merită felicitată, am fost la Campionatul European, am făcut România din nou cunoscută, şi de aici începe un proces de creştere, trebuie să evoluăm şi să creştem mult mai mult. E greu să tragi concluzii, deşi în mare le văd. Trebuie să avem multă încredere, mult curaj, mai multă personalitate şi eu cred că se poate. Trebuie să ajungem mai sus, trebuie să ne dorim mai mult, trebuie să fim acolo, şi, de ce să nu sperăm? Sunt mândru de echipa României, de toţi", a declarat Gheorghe Hagi la finalul meciului. 

Sondaj DCSport.ro. Se califică România la Campionatul Mondial? 

Cititorii DC Sport au putut vota în sondajul publicat pe site-ul nostru dacă sunt încrezători în şansele României de a se califica la Campionatul Mondial. 

57,8% dintre respondenţi au spus că DA, România va merge la Campionatul Mondial din 2026, în timp ce doar 42,2% consideră că şansele României de a ajunge din nou la un turneu final de Campionat Mondial după 28 de ani de pauză sunt mici. 

Până la startul preliminariilor pentru Cupa Mondială, România va juca în Liga Naţiunilor, contra Kosovo, Lituania şi Cipru. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?