Grand Slam Sorana Cîrstea, accidentată la Roland Garros: „Voi lua o pauză mai lungă”. Când revine românca pe teren

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismena română a pierdut dramatic în fața rusoaicei Anna Blinkova, după o revenire în cea de-a doua parte a meciului din primul tur al competiției de la Roland Garros.



Cîrstea părăsește al doilea turneu major al anului

Tenismena română a reușit să câștige al doilea set al confruntării, doar că rezultatul din supertiebreak-ul ultimei manșe a fost favorabil adversarei sale.

Sorana Cîrstea (30 WTA) nu a început foarte bine primul meci de la turneul major din capitala Franței, pierzând primul set, 3-6, în fața Annei Blinkova (55 WTA). Mai apoi, românca a reușit să câștige următoarea manșă cu 6-3. Setul decisiv al partidei a avut nevoie de un supertiebreak pentru a se afla câștigătoarea duelului, Sorana cedând cu 5-10 în fața mai tinerei rusoaice, scor final 3-6 6-3 7-6(5).

Ploaia dă bătăi de cap organizatorilor turneului de Mare Șlem de la Paris, meciurile care trebuiau să aibă loc în cursul zilei de marți fiind amânate din cauza vremii nefavorabile. Grand Slam-ul de zgură a debutat duminică, 26 mai, toate cele trei zile fiind acompaniate de ploaie, ceea ce a îngreunat sarcina organizatorilor, dar și a jucătorilor, care au trebuit să evolueze până târziu în noapte.

Printre tenismenii care au întâmpinat probleme se regăsește și Sorana Cîrstea (30 WTA), partida acesteia fiind programată inițial pentru ora 12:00 (ora României). Sorana și Anna s-au întâlnit doar o dată în circuit, în urmă cu patru ani, în cadrul unui turneu ITF din Dubai, când românca reușea să câștige în minimum de seturi, scor 6-2 6-1.

Sorana va lipsi cel puțin două săptămâni din competiție

„Am venit cu o accidentare din februarie, de la Doha, o inflamație a fasceitei plantare și niște rupturi fibrilare. Ca să fiu refăcută complet după această accidentare trebuie să iau pauză de o lună. În același timp, am zile bune și zile mai puțin bune.

Suntem în mijlocul sezonului și am zis să trag de mine. La 3-2, terenul era destul de alunecos din cauza ploii continue care a fost astăzi. Am alunecat și am simțit ca și cum în călcâi aveam un cuțit înfipt.

M-am speriat inițial, deoarece simțeam foarte multă durere. Apoi am chemat fizioterapeutul și mi-a făcut un bandaj destul de puternic. Eram speriată că se poate întâmpla ceva mai grav, dar, având în vedere că eram la Roland Garros, am zis să trag de mine și simțeam că pot să câștig și cu probleme medicale.

Chiar și cu acele dureri trebuia să câștig astăzi, am făcut niște erori neforțate care nu trebuiau făcute la experiența mea. Terenul a fost foarte greu din cauza vremii. În mod normal, totul a mers bine.

Cred că la începutul setului trei trebuia să mă desprind puțin. Am făcut și niște greșeli pe care, în mod normal, nu le fac. Cred că eu am pierdut acest meci, nu cred că ea l-a câștigat. În tie-break, am luat niște decizii complet greșite și vina este a mea. Nu este vina nimănui.

CITEȘTE ȘI Irina Begu și Ana Bogdan, calificate în al doilea tur, la Roland Garros

Sunt puțin obosită, deoarece vin cu această accidentare din februarie. Când nu poți da totul la antrenamente și te menajezi, nici la meci nu poți să ajungi așa cum îți dorești. Vin deja după trei luni de durere continuă. Voi lua o pauză mai lungă.

Nu cred că voi sta o lună, dar cred că trei săptămâni voi lua pauză. Cred că următorul turneu la care voi participa o să fie Eastbourne sau Wimbledon. Aș încerca să am câteva meciuri și înainte de Wimbledon, pentru că este o situație complicată. Vom vedea. Ideea este că trebuie să refac piciorul”, a declarat Sorana Cîrstea, pentru Fanatik.

Și Jaqueline Cristian (69 WTA) a părăsit turneul de Mare Șlem de la Paris, duminică, 26 mai, în prima rundă. Aceasta s-a înclinat în fața letonei Jelena Ostapenko (11 WTA), scor 6-4 7-5.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?