Tenis Sorana părăsește Florida în optimile de finală. Românca nu reușește să atingă rezultatele de anul trecut

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sorana Cîrstea își încheie parcursul bun de la turneul WTA 1.000 de la Miami, în optimile de finală. Aceasta a fost învinsă în două seturi, scor 6-3 6-2, de americanca Danielle Collins, într-o oră și jumătate.



Cîrstea nu atinge rezultatele din sezonul trecut de la Miami

Sorana Cîrstea (24 WTA) a suferit o înfrângere în fața americancei Daniele Collins (53 WTA) în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Miami. Collins s-a impus într-o oră și jumătate în fața româncei, cu scorul de 6-3 6-2.

Competiția din Florida părea să fie una avantajoasă pentru cel mai bine clasată româncă din circuit la momentul actual. Cap de serie numărul 19, Sorana Cîrstea își luase două revanșe în turul al doilea, respectiv turul al treilea de la Miami Open. Aceasta trecuse în minimum de seturi de Sloane Stephens (41 WTA) și Daria Kasatkina (11 WTA), după ce acestea o învinseseră în sezonul actual la Indian Wells, respectiv Abu Dhabi. 

În optimile de finală, Sorana a ratat șansa de a se răzbuna față de Daniele Collins, jucătoare împotriva căreia pierduse singurul meci disputat, o partidă în urmă cu șase ani, din cadrul turneului de la Roma, anul 2018.

Partida de la Miami a început bine pentru Sorana, ambele tenismene câștigându-și fără probleme game-urile de serviciu. Mai mult decât atât, românca a avut prima șansă de break la 2-2, dar Collins a reușit să își păstreze serviciul.

Sorana Cîrstea a salvat, de asemenea, o minge de break în game-ul următor din set, dar nu a reușit să își păstreze serviciul la 4-3 pentru Collins, americanca încheind setul cu un serviciu hotărât, 6-3.

Șanse irosite de Sorana în al doilea set

Sorana Cîrstea a început cel de-al doilea set cu un joc mai solid, dar mai multe încercări de a contracara serviciul adversarei nu s-au concretizat, astfel ratând două șanse de a se distanța la două game-uri de aceasta. Pe de altă parte, Danielle Collins a făcut break-ul în cel de-al treilea game al partidei. Sorana nu a mai putut face nimic pentru a-și recupera serviciul, respectiv de a micșora distanța dintre cele două, astfel că americanca a putut încheia partida cu un 6-2 în a doua manșă.

La finalul meciului, Danielle Collins nu s-a putut abține în „a trimite pupici” ironici tuturor fanilor români care au susținut-o pe Sorana pe tot parcursul meciului, mai ales că disputa dintre cele două s-a desfășurat „acasă” la americancă:

Collins pare că se simte foarte bine în competiția din Florida, date fiind rezultatele acesteia din turneu: niciun set pierdut, iar toate disputele câștigate s-au rezumat la victorii clare: 6-1, 6-2, 6-3.

Cîrstea nu a putut egala rezultatele atinse anul trecut la Miami, oprindu-se, în acest sezon, în optimi. Adversara sa, Danielle Collins, o va întâlni, în sferturile de finală, pe Caroline Garcia (27 WTA), care a trecut în trei seturi de Coco Gauff (3 WTA). Garcia și Collins au disputat trei meciuri până acum, toate cele trei partide fiind câștigate de americancă, în minimum de seturi.

Pentru Sorana Cîrstea, va urma pierderea a câtorva puncte WTA și implicit, a unor poziții în clasamentul oficial. Cu toate acestea, ea va rămâne favorită la următoarele competiții.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?