Handbal Speranțe mari pentru construirea unei săli polivalente, în București. Declarațiile președintelui FRH

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal, este convins că Guvernul va demara cât de curând construcția unei noi săli polivalente în București, care este extrem de necesară pentru handbalul românesc.



Sală polivalentă, la București

Președintele Federației Române de Handbal a făcut o serie de declarații privind realizarea acestui proiect foarte important:

„Eu sunt convins că actualul Guvern va reuși să demareze cât mai repede construirea unei săli polivalente în București. Am avut aceste discuții, cei de la Guvern sunt deschiși, iar eu sunt sigur că această sală se va construi. Handbalul este susținut foarte bine de autoritățile locale, de cele județene, așadar factorul politic cunoaște foarte bine situația handbalului în momentul de față.

Discuțiile pe care le avem sunt la nivel de Guvern, oamenii știu ce se întâmplă în handbal, iubesc handbalul și de asta spun că sunt convins că această sală, de care este mare nevoie, va fi construită. Nu am discutat despre termene, pentru că situația politică este destul de activă. Dar după ce va trece această perioadă de alegeri sunt sigur că oamenii se vor așeza și vor începe să lucreze pentru țară, pentru sportul românesc”, a spus Din.

Handbalul pierde șanse reale din cauza lacunelor infrastructurale

„Ca să dau un exemplu, echipa Dinamo își merită locul în Liga Campionilor, Dinamo ar trebui să joace numai în Liga Campionilor din punct de vedere sportiv. Din păcate, motivul pentru care Dinamo nu a primit wild-card în această competiție se rezumă la infrastructură.

Actuala Sală Polivalentă din București intră în renovare, așa că pentru următorul sezon pentru Dinamo sala din Cluj este cea mai bună variantă, iar eu cred că Federația Europeană de Handbal va fi de acord. Clujul este o soluție foarte bună pentru Dinamo, iar în aceste condiții federația europeană nu va mai refuza acordarea unui wild card”, a explicat Constantin Din.

Sportul trebuie susținut în toată țara, nu numai în Capitală

Președintele a mai susținut că handbalul are nevoie de săli în toată țara, întrucât există cluburi de copii și juniori care nu au unde să își desfășoare activitatea.

„Handbalul românesc trece printr-o perioadă bună și din punct de vedere al audienței și al pasiunii pe care reușește să o trezească în majoritatea orașelor din România. Sperăm ca în curând să ne bucurăm de un număr cât mai mare de sportivi care să vină să practice handbalul.

De aceea, sperăm să determinăm autoritățile locale și Guvernul României pentru a crea o infrastructură sportivă atât de necesară. Sunt convins că handbalul ar avea un număr mult mai mare de practicați dacă cluburile ar avea unde să își desfășoare activitatea. Sunt multe cluburi de copii și juniori care efectiv se chinuie să găsească săli unde să își desfășoare activitatea”, a mai adăugat Din, citat de Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel